NYESTE
Født:
1936, England

Reginald Hill

Reginald Charles Hill blev født i Hartlepool, England, opvokset og bor i Cumbria.

Har en universitetsgrad i engelsk. Arbejdede som lærer til 1980, hvor han blev fuldtidsforfatter.
Pseudonymer: Dick Morland, Patrick Ruell og Charles Underhill. Død 2012.

Læs mere her.

Bibliografi

1970  En omgængelig kvinde

1971  Fell of Dark *

1971  Hvad statuen gemte

1972  A Fairly Dangerous Thing *

1973  Ruling Passion *

1974  A Very Good Hater *

1975  An April Shroud *

1976  Another Death in Venice *

1978  Stærk tobak

1979  Pascoe’s Ghost (noveller) *

1980  A Killing Kindness *

1980  Min mand er spion

1982  Who Guards the Prince? *

1983  Deadheads *

1983  Traitor’s Blood *

1984  De sidste ord

1985  No Man’s Land *

1987  Arven

1987  The Collaborators *

1988  Den stejle afgrund

1990  Mysteriespil

1990  One Small Step *

1992  Tilbage til livet

1993  Det ligger i blodet

1994  Regnskabets dag

1995  Born Guilty *

1996  The Wood Beyond *

1997  Killing the Lawyers *

1998  Døde børns sange

1999  Singing the Sadness *

2000  Beyond the bone *

2000  Våben og kvinder

2001  Dialoger med de døde eller Paronomania! Et spil med ord for to deltagere

2002  Dødens skæmtebog

2004  Good Morning, Midnight *

2005  The Stranger House *

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Våben og kvinder af Reginald Hill

af Christian Møgeltoftd. 9. januar 2018
Reginald Hill er en af tidens mest velskrivende og begavede krimiforfattere. Vittig, sarkastisk, sprænglærd. Ret beset kan Hill snildt læses af folk, der ikke interesserer sig en døjt for krimier; hans sprog og persongalleri har rigelig kolorit til at bære læseoplevelsen. Plottet er altid kun et delelement i det samlede hele. “Våben og kvinder” er […]

Arven Af Reginald Hill

af Christina Andersend. 29. juni 2008
Dalziel, Pascoe og Wield bliver af forskellige spor blandet ind i opgørelsen af boet efter Gwendoline Huby. Afdøde har testamenteret alt til sin søn, som formodes død af alle andre end Gwendoline, da ingen har set ham, siden han forsvandt i Italien under 2. verdenskrig. Er den fortabte søn ikke dukket op i 2015, vil […]

Dødens skæmtebog Af Reginald Hill

af Christina Andersend. 29. juni 2007
Reginald Hills nyere bøger i krimiserien med Dalziel og Pascoe gør mig ganske enkelt glad i låget. Kriminalinspektør Dalziels uforskammetheder er i særklasse. Man morer sig herligt, mens man priser sig ovenud lykkelig for ikke selv at skulle arbejde sammen med Dalziel. I ”Dødens skæmtebog” er kriminalbetjent Hat Bowler tilbage på arbejde efter at have […]

Døde børns sange Af Reginald Hill

af Christina Andersend. 29. juni 2007
Jeg har aldrig set tv-serien med Dalziel og Pascoe, men “Døde børns sange” havde mig fra første side. Det er en barsk, men rørende politikrimi, som snarest muligt vil blive efterfulgt af endnu en Reginald Hill bog. Grove spydigheder spidder høj som lav, og sarkasmen klemmer sig ind af de mindste sprækker i “Døde børns […]

Hvad statuen gemte Af Reginald Hill

af Christina Andersend. 29. juni 2007
Kriminalkommissær Dalziel og kriminalassistent Pascoe ankommer til Holm Coultram universitetet, hvor menneskeknogler er dukket op i forbindelse med noget nybyggeri. Mens de efterforsker, hvad der hurtigt viser sig at være et drab, sker der et nyt mord. Miljøet på det engelske universitet, hvor både elever og en del af underviserne bor, er sammenspist og forvirrende. […]