NYESTE
Født:
1977, Danmark

Rasmus Nikolajsen

Født i København, Danmark. Opvokset i Grenå. Bor i Valby.

Cand.mag. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet. Underviser i litteraturfremstilling.

Bibliografi

2000  Digte om lidt (digte)

2001  Sølvkanin (digte)

2003  Frihed og sex på rejsen (digte)

2008  Alting ender med et bryllup (digte)

2016  Tilbage til unaturen

2018  Hvad skal vi med al den skønhed? Efterårsdigt

 

Hvad skal vi med al den skønhed? Efterårsdigt af Rasmus Nikolajsen

af newyorkcitygirld. 26. september 2018
Selvom digteren Rasmus Nikolajsen med denne bog har skrevet 9 bøger kan jeg kun prale af, at have læst en af hans bøger, nemlig digtsamlingen ”Tilbage til unaturen”, der udkom i 2016. Det var en meget fin digtsamling, som gav mig lyst til at læse flere af forfatterens værker. Nu har forfatteren udgivet endnu en […]

Tilbage til unaturen af Rasmus Nikolajsen

af newyorkcitygirld. 20. juni 2016
”Tilbage til unaturen” er lyrikeren Rasmus Nikolajsens seneste digtsamling – og trods beskedne 64 sider er bogen af andre anmeldere blevet beskrevet, som den hidtil bedste bog i forfatterskabet. Som bogens titel afslører handler digtene om naturen. For at være mere præcis er der tale om digte, som forfatteren har skrevet, mens han har opholdt […]

Tilbage til unaturen af Rasmus Nikolajsen

af Lars Poulsend. 26. februar 2016
Efter at have læst Rasmus Nikolajsens digtsamling “Tilbage til unaturen”, har jeg opdaget, at den er den tredje i en serie på tre bøger. De to første hedder “Alting ender med et bryllup” og “Socialdemokratisk digt”. Dem har jeg ikke læst. Endnu. “Tilbage til unaturen” er en lille samling virkelig skønne digte. På omslaget kaldes […]

Alting ender med et bryllup af Rasmus Nikolajsen

af Knud Larnd. 10. oktober 2008
Jeg bliver altid bekymret når en ny digtsamling ledsages af henvisninger til forklarende artikler om hvordan disse digte skal forstås og hvordan de passer så fint ind i vores tid. Det burde være helt unødvendigt at opbygge al den hype, hvis digtene er gode? Meget typisk finder man så også en række anmeldelser der roder […]