NYESTE
Født:
1962, Danmark

Pia Juul

Født i Korsør, opvokset i Rørbæk i Himmerland.

Bor på Sydsjælland.
Udover forfatterrollen er hun oversætter.

Læs mere her.

Bibliografi

1985  Levende og lukket (digte) 

1987  I brand måske (digte) 

1989  Forgjort (digte) 

1990  Skaden

1993  En død mands nys (digte) 

1994  Forskel (hørespil) 

1994  Levende og lukket / I brand måske / Forgjort (samlet udg.) 

1999  Sagde jeg, siger jeg (digte) 

2001  Mit forfærdelige ansigt (noveller) 

2002  Adresser (digte) 

2002  Gespenst & andre spil (hørespil & skuespil) 

2004  Lidt ligesom mig (ungdomsroman) 

2005  Dengang med hunden (noveller) 

2005  Helt i skoven (digte) 

2005  På jagt (børnebog) 

2009  Mordet på Halland

2012  Af sted, til stede (noveller) 

2012  Indtil videre – samlede digte (digte) 

2014 Avuncular (digte) 

 

Avuncular. Onkelagtige tekster af Pia Juul

af newyorkcitygirld. 4. september 2016
I 2014 udgav den danske digter, prosaist og dramatiker Pia Juul (født 1962) digtsamlingen ”Avuncular”, der er en bog fyldt med ”onkelagtige” tekster. Avuncular betyder ”onkelagtig” og forfatteren kredser i sine digte om, hvad det vil sige at være onkelagtig – eller bedstefaderlig, som ordet også kan betyde. Digtene (eller teksterne) i bogen er en […]

Avuncular af Pia Juul

af Simon Rohde Kure Hamannd. 2. december 2014
En onkel er en mand som er bror til ens mor eller far, eller som er gift med ens moster eller faster. En onkel kan altså være forbundet til ens familie både juridisk og genetisk. Onkel er således bl.a. et mindre præcist udtryk for farbror og morbror. (Wikipeda) Dette systemdigt er taget fra værket og […]

Af sted, til stede af Pia Juul

af Ulla Weishauptd. 23. oktober 2012
Pia Juul debuterede i 1985 med digtsamlingen “Levende og lukket” og har siden bidraget med en lind strøm af digte, romaner og noveller. “Af sted, til stede” er hendes attende udgivelse i bogform. Denne dejlige lille handy bog, passer lige ned i en lille taske så den er nem at tage med på cafe eller […]

Indtil videre – samlede digte af Pia Juul

af Simon Rohde Kure Hamannd. 1. september 2012
I denne moppedreng af en samling finder vi Pia Juuls samlede poetiske skrifter. En ret stor produktion, som spænder sig over et kvart århundredes digterværker (1985 til 2010). Derfor er det heller ikke underligt at samlingen breder sig over 372 (!) sider – et urimelig stort antal digte at skulle anmelde på én gang! Ikke […]

Mordet på Halland af Pia Juul

af MGd. 14. juni 2009
Reagan anvendte “andetesten” på alt, hvad der lignede en skat. “Hvis den svømmer som en and, vralter som en and og snadrer som en and. Så er det en and.” Nogle anmeldere har muligvis lavet den samme test på Pia Juuls nye roman, ”Mordet på Halland”, og nået frem til, at det var en krimi. […]

Dengang med hunden af Pia Juul

af kirmikd. 7. marts 2006
Pia Juuls tiende bog er en novellesamling. Før denne har hun ligeledes skrevet novellesamlingen ”Mit forfærdelige ansigt”, et par romaner, dramatik og digte. Pia Juul er en af landets mest kritikerroste forfattere. Det er hun ikke uden grund. Det er sjældent, som i denne novellebog, at en forfatter favner så bredt og alligevel rammer så […]