NYESTE
Født:
1962, Frankrig

Philippe Claudel

Fransk forfatter. Desuden professor i litteratur og filminstruktør.

Debuterede i 1999 med romanen “Meuse l’oubli” (Glemslens Flod).
Skrev manuskript og instruerede “Il y a longtemps que je t’aime” (da: Jeg har elsket dig så længe) fra 2008 med Kristin Scott Thomas i hovedrollen.

Læs mere her.

Bibliografi

1999  Glemslens Flod

2003  Grå sjæle

2005  Monsieur Linhs lille pige

2007  Brodecks rapport

2013  Jeg giver slip  

 

 

Grå sjæle af Philippe Claudel

af nordstrandend. 15. januar 2015
Året er 1917 – verdenskrigen buldrer, og i en lille fransk by udrulles et grufuldt drama. Den vellidte kroejers 10 årlige datter findes dræbt, og morderen skal findes. Fortælleren er en politibetjent, der 20 år senere tænker tilbage på, hvad der egentlig skete i de dage i byen. Årene har lagt et tågeslør over begivenhederne, […]

Jeg giver slip af Philippe Claudel

af nordstrandend. 27. december 2014
Der er noget ved små bøger, der gør, at man tør kaste sig over dem. Er det ikke lige noget, så finder man hurtigt ud af det og kan stoppe læsningen. Man skal ikke om på side 124 for at finde ud af, at det her er nok ikke lige mig. “Jeg giver slip” er […]

Brodecks rapport af Philippe Claudel

af nordstrandend. 14. december 2014
“Mit navn er Brodeck, og jeg har ikke noget med det at gøre”. Sådan starter denne perle af en bog, der fører læseren igennem store psykologiske landskaber, grusomhed, kærlighed og kalder på eftertænksomhed. Rent geografisk og tidsmæssigt lader forfatteren det op til læseren at bestemme, hvor vi er i verden og på hvilken tid. Det […]

Brodecks rapport af Philippe Claudel

af avnond. 13. oktober 2012
“Mennesker er underlige. De begår de mest modbydelige forbrydelser uden at tænke over det, men bagefter kan de ikke leve med erindringerne om hvad de gjorde.” Broderick lever i en lille landsby i bjergene i grænseområdet mellem Tyskland og Frankrig. Hans forældre blev tilsyneladende dræbt i en progrom da han var lille, og en ældre […]

Monsieur Linhs lille pige af Philippe Claudel

af nordstrandend. 29. marts 2010
En perle af en fortælling – en smuk og medrivende historie om en traumatiseret bådflygtnings oplevelser i sit nye land. Historien sniger sig stille og roligt ind under huden på en og sproget er flydende, naivt og rørende. Monsieur Linhs søn og svigerdatter er blevet slået ihjel i en massakre, og han flygter med sit […]