NYESTE
Født:
1954, Kenya

Philippa Gregory

Født i Nairobi, Kenya. Opvokset i England. Bor i Hartlepool, England.
Har en doktorgrad i engelsk litteratur. Har arbejdet som radiojournalist.
“Kongens frille” er også udgivet under titlen “Den anden søster”.

Bibliografi

1986  Beatrice

1987  The Favoured Child *

1988  Meridon *

1988  Princess Florizella (børnebog) *

1989  Wise Woman *

1991  Florizella and the Wolves (børnebog) *

1992  Florizella and the Giant (børnebog) *

1992  Midlife Mischief *

1992  The Little Pet Dragon (børnebog) *

1993  Fallen Skies *

1995  A Respectable Trade *

1996  Diggory and the Boa Conductor (børnebog) *

1996  Perfectly Correct *

1997  The Little House *

1998  Earthly Joys *

1999  Sørøverskibet (billedbog) 

1999  Virgin Earth *

2000  Bread and Chocolate (noveller) *

2000  Zelda’s Cut *

2002  Kongens frille

2003  Dronningens nar

2004  Jomfruens elsker

2005  Den evige prinsesse

2006  To dronninger

2007  Wideacre *

2008  Den anden dronning

2009  The white queen *

2011  Den røde dronning

2013  The White Princess *

2017  The Last Tudor *

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

The Last Tudor af Philippa Gregory

af Line Holm Andersend. 11. april 2019
Philippa Gregory har en fantastisk evne til at gøre historien levende og interessant. Hun blander på bedste vis historiske begivenheder og fri fantasi og får skabt en skøn roman! I denne roman møder vi de tre Grey søstre, Henry VII’s oldebørn, et slægtskab der stiller dem højt i arvefølgen og derved tæt på tronen. Denne […]

Den røde dronning af Philippa Gregory

af Camilla Henningsend. 30. april 2017
Den røde dronning er til dig, der godt kan lide historiske romaner med konger, dronninger, krige og kærlighed, og som er tilsat lidt fiktion. Bogen handler om Margaret Beaufort, fra huset Lancaster. Hun bliver som barn gift med Edward Tudor og får en søn, en arving til slægten og til tronen. Hun ser sig selv som […]

The White Princess af Philippa Gregory

af Line Holm Andersend. 16. februar 2015
At være født som prinsesse er ikke ensbetydende med et lykkeligt liv i luksus, hvor alle ens drømme bliver opfyldt. Især ikke når man er prinsesse født under de britiske Rosenkrige; så er man nemlig blot en brik i et større spil, og det forventes at man spiller den rolle man får besked på. Og […]

Dronningens nar af Philippa Gregory

af mariemaried. 25. juni 2011
I midten af 1500 tallet ankommer den unge pige Hannah med sin far til England. De er flygtet fra Spanien, hvor Hannahs mor blev brændt på bålet, fordi hun var jøde. Hannah og faderen begynder på en frisk i London, hvor faderen har en bogtrykker forretning. De skjuler nu deres religion, for jødedom er en […]

The white queen af Philippa Gregory

af Line Holm Andersend. 21. maj 2010
En medrivende og tragisk historie om magtkampe og kærlighed. Om at vinde, om at opnå storhed – Men også om hvor let denne igen kan tabes, for i verden er intet sikkert. Især ikke når man lever i et land, hvor kampen om kongemagten står på sit højeste, og alle med selv blot det mindste […]

Den anden dronning af Philippa Gregory

af Jette S. F. Holstd. 3. november 2009
Den skotske dronning, Maria Stuart, er blevet væltet. Nu befinder hun sig i England, hvor dronning Elizabeth ikke kan bekvemme sig til at hjælpe hende tilbage på tronen. Maria Stuart er nemlig også arving til den engelske trone, og Elizabeth er bange for, at Maria kan ende med at vælte Elizabeth. Befolkningen er også splittet. […]