NYESTE
Født:
1946, England

Philip Pullman

Født i Norwich, England. Bor i Oxford.

“The White Mercedes” (1992) er også udgivet under titlen “The Butterfly Tattoo” (2001). “Det gyldne kompas” er udgivet både som “The Golden Compas” (US) og “Northern Lights” (ENG). “The Shadow in the Plate” er også udgivet som “The Shadow in the North”. “Fyrværkermesterens datter” er tidligere udgivet under titlen “Eventyret om Lila og de tre gaver”.

Bibliografi

1978  Ancient Civilizations*

1978  Galatea*

1982  Grev Karlstein (børnebog)

1985  Rubinens forbandelse (ungdomsbog)

1986  Magt og magi (ungdomsbog)

1987  How to be cool*

1989  Spring-Heeled Jack (børnebog) *

1990  Den brudte bro (ungdomsbog)

1990  Frankenstein (skuespil) *

1990  The Tiger in the Well*

1992  Pigen med sommerfuglen

1992  Sherlock Holmes and the Limehouse Horror  (skuespil) *

1994  Tin Tin Princess*

1994  Voksfiguren (børnebog)

1995  Aladdin (gendigtning) *

1995  Det gyldne kompas (ungdomsbog)

1995  Fyrværkermesterens datter (børnebog)

1996  Det fortryllede urværk (ungdomsbog)

1997  Skyggernes kniv (ungdomsbog)

1998  Gasmontørernes fest (børnebog)

1998  Mossycoat (børnebog) *

1999  Rottedrengen (børnebog)

2000  Den bestøvlede kat: eventyret om den foretagsomme Feline (billedbog)

2000  Ravkikkerten (ungdomsbog)

2003  Lyra’s Oxford (ungdomsbog) *

2004  Fugleskræmslet og hans tjener (børnebog)

2010  Det gode menneske Jesus og skurken Kristus

 

Det gode menneske Jesus og skurken Kristus af Philip Pullman

af Ulla Weishauptd. 22. juni 2010
Philip Pullman leger med beretningen om Jesus som vi kender den fra Det ny Testamente. Ifølge denne roman har Pullman udstyret Jesus med en tvilling broderen Kristus. Jesus er et bette skravl hvorimod Kristus er en sund lille dreng. Derfor er det også Jesus som Maria vælger at vise frem til de tre vise mænd, […]

Det fortryllede urværk af Philip Pullman

af Ed. 28. maj 2007
Dramatisk, fantastisk, inspirerende, filosofisk. Man kan nærmest blive ved i endeløs strøm af ros til Philip Pullman, specielt når man omtaler hans mesterværk, serien “His Dark Materials”. Også i denne bog formår Pullman at bringe drama og spænding ind i denne dybsindige handling fuld af spekulationer og anskuelser. Historien starter på byens mødested, kroen. Alle […]

Det gyldne kompas af Philip Pullman

af Thjiazd. 16. marts 2007
Lyra vokser på en skole Oxford. Efter at have overværet et foredrag, ved et uheld, bliver Lyra kastet ind i en sky af problemer. Problemer der omhandler Støv, Panserbjørne og kidnapninger. Lyra bliver for alvor slynget ud i problemerne da de frygtede Snappere er kommet til byen, og kidnapper børn. Lyra bedste ven Roger bliver […]

Fyrværkermesterens datter af Philip Pullman

af Christina Andersend. 19. november 2006
Pigen Lila har ingen mor og vokser praktisk talt op i sin fars værksted. Faren laver fyrværkeri, og fra Lila er helt lille, hjælper hun til, og hun brænder jævnligt et par ivrige fingre. Lila er ligeglad, og snart begynder hun også selv at lave og senere opfinde nyt fyrværkeri. Det eneste hun tænker på […]

Det fortryllede urværk af Philip Pullman

af BKd. 12. november 2006
På trods af denne bogs enkelhed med både store bogstaver, få sider og billeder, får Philip Pullman frembragt en mindeværdig historie, der med et klassisk Philip Pullman træk efterlader læseren i en aura fuld af filosofi. Historien starter faktisk via en historie. Dette foregår i en kro, hvor byens favoritfortæller, Fritz, underholder de lokale med […]

Skyggernes kniv af Philip Pullman

af Nadia Wagnerd. 5. oktober 2006
“Skyggernes kniv” er anden del af en trilogi, der startede med “Det gyldne kompas”. Denne første bog blev lidt af en bombe i fantasy genren, da Harry Potters univers indtil da havde fået bevilliget førstepladsen i genren. Serien om Lyra var en værdig opponent til serien om Harry og der blev set nysgerrigt til fortsættelsen […]