NYESTE
Født:
1956, Skotland

Philip Kerr

Philip Ballantyne Kerr blev født i Edinburgh, Skotland. Boede i London, England. Har en universitetsgrad i jura fra Birmingham universitet.

Har skrevet ungdomsbøger under navnet P.B. Kerr.

Død 2018.

Bibliografi

1989  Martsvioler

1993  En filosofisk efterforskning

1995  Grusjko

1996  Grillristen

1997  Den blege forbryder

1997  Et tysk rekviem

1998  Esau

1999  Femårsplanen

2000  Den anden engel

2001  Skuddet

2004  Akhenatons hemmelighed (ungdomsbog) 

2004  Mørkt stof : sir Isaac Newtons privatliv

2005  Den Blå Djinn af Babylon (ungdomsbog) 

2005  Hitlers fred

2006  Høj gearing

2007  Det ene fra det andet

2007  Kobrakongen fra Kathmandu (ungdomsbog) 

2008  Djævlekrigerne vågner (ungdomsbog) 

2008  En stille ild

2010  De fem fakirer fra Faizabad (ungdomsbog) 

2010  Om døde ej opstår

2011  Gråzone

2012  Djengis Khans gravrøvere

2012  Manden med et hjerte af jern

2012  Skovens øje (ungdomsbog) 

2013  En mand uden åndedræt

2015  Januarvinduet

2015  Guds hånd

2016  Hinsides tavsheden

2018  Berlinerblåt

 

Martsvioler af Philip Kerr

af Bjarne Jensend. 1. maj 2019
Stærkt inspireret af kollega Christian Møgeltofts anmeldelser af Philip Kerrs forfatterskab, fik jeg endelig hul på hans Berlin Noir serie, og det har jeg ikke fortrudt. Noir er genren der foregår i et trist og skummelt miljø, med en eller flere femme fatales og gerne en hårdkogt detektiv, der skal løse et mord. En genre […]

Hinsides tavsheden af Philip Kerr

af Christian Møgeltoftd. 1. maj 2018
Den altid fremragende Berlin Noir-serie – forfattet af netop (og alt for tidligt) afdøde Philip Kerr – er i ”Hinsides tavsheden” nået til det Herrens år 1956. Den midaldrende, tidligere Berlinerstrisser og antinazist Bernie Gunther ernærer sig som receptionschef på luksushotellet Grand Hotel på den eksklusive halvø Cap Ferrat ved Rivieraen. Modvilligt indblandes han i […]

Berlinerblåt af Philip Kerr

af Christian Møgeltoftd. 17. marts 2018
“Offeret blev skudt med en riffel på terrassen ved Hitlers private hjem i Obersalzburg. Berghof.” Denne kortfattede briefing får den barske strømer Bernie Gunther af selveste politigeneral Heydrich, inden han babu bliver sendt afsted for at opklare det prekære mord. Det er april 1939, Anden Verdenskrig er i hastig anmarch, og Gunther er på vej […]

Høj gearing af Philip Kerr

af Christian Møgeltoftd. 14. september 2016
Stakkels Eve. Ung, smuk, kvik, sød, gud i et køkken, djævel til selvforsvar. Alligevel kan Brad ikke holde fingrene fra de små servitrusser i deres restaurant. En dag bliver det for meget. Da Eve kommer ud af spjældet, kontaktes hun af den mystiske mangemillionær Clarenco. Eve har alle de egenskaber, han skal bruge for at […]

Guds hånd af Philip Kerr

af Christian Møgeltoftd. 29. februar 2016
Enhver fodboldtosse ved, hvad Guds hånd er: Maradonas svinestreg i 1986 i Mexico, da Argentina slog England 2-1 i kvartfinalen, og Maradona – uset af dommeren – tog hånden til hjælp for at score et af sine spektakulære mål. Bagefter brugte den lille spradebasse det famøse udtryk for at bortforklare sin udåd. I sin 2. […]

Januarvinduet af P. B. Kerr

af Christian Møgeltoftd. 4. maj 2015
“Den officielle religion her i landet er hverken kristendom eller islam, det er fodbold. For ingen går i kirke længere. Og bestemt ikke en søndag. De går til fodbold.” Sådan lyder manager Scott Mansons peptalk til sine spillere i London City før den vigtige pokalkamp mod West Ham. En kamp, som SKAL vindes for at […]