NYESTE
Født:
1956, Skotland

Philip Kerr

Philip Ballantyne Kerr blev født i Edinburgh, Skotland. Boede i London, England. Har en universitetsgrad i jura fra Birmingham universitet.

Har skrevet ungdomsbøger under navnet P.B. Kerr.

Død 2018.

Bibliografi

1989  Martsvioler

1990  Den blege forbryder

1991  Et tysk rekviem

1992  En filosofisk efterforskning

1993  Grusjko

1995  Grillristen

1996  Esau

1997  Femårsplanen

1998  Den anden engel

1999  Skuddet

2002  Mørkt stof : sir Isaac Newtons privatliv

2004  Akhenatons hemmelighed (ungdomsbog) 

2004  Høj gearing

2005  Den Blå Djinn af Babylon (ungdomsbog) 

2005  Hitlers fred

2006  Det ene fra det andet

2006  Kobrakongen fra Kathmandu (ungdomsbog) 

2007  Djævlekrigerne vågner (ungdomsbog) 

2008  En stille ild

2009  Om døde ej opstår

2009  Skovens øje (ungdomsbog) 

2010  De fem fakirer fra Faizabad (ungdomsbog) 

2010  Gråzone

2011  Manden med et hjerte af jern

2012  Djengis Khans gravrøvere

2013  En mand uden åndedræt

2014  Januarvinduet

2015  Kvinden fra Zagreb

2015  Guds hånd

2016  Hinsides tavsheden

2017  Berlinerblåt

2018  Frygt grækeres gaver

2019  Metropolis

 

Metropolis af Philip Kerr

af Bjarne Jensend. 8. juni 2019
Jeg var egentlig i gang med ’Et tysk Rekviem’, da ’Metropolis’ landede i indbakken, så jeg er ikke den helt erfarne Kerr læser endnu. Men det bliver jeg, for jeg er helt fanget af stemningen i de fine krimier, der nu er 14 af. ’Metropolis’ blev desværre den sidste fra Kerrs hånd, der døde af […]

Den blege forbryder af Philip Kerr

af Bjarne Jensend. 1. juni 2019
Philip Kerrs Berlin Noir serie startede egentlig som en trilogi i årene 89-91, men 15 år senere fortsatte han serien, der endte med at være på 14 bøger. ’Den blege forbryder’ er nr. to i serien og er som sin forgænger ganske fremragende. Privatdetektiven Bernhard Gunther har teamet op med en kompagnon, og de får […]

Metropolis af Philip Kerr

af Christian Møgeltoftd. 31. maj 2019
Sjældent er en anmeldelse skrevet med større tristesse. En gråmeleret følelse af forladthed. Følelsen af at tage afsked med en nær og kær ven, som man ved, man aldrig skal se igen. ”Metropolis” af den fremragende britiske forfatter Philip Kerr blev hans sidste, før canceren i marts 2018 åd ham mange år for tidligt. Romanen […]

Martsvioler af Philip Kerr

af Bjarne Jensend. 1. maj 2019
Stærkt inspireret af kollega Christian Møgeltofts anmeldelser af Philip Kerrs forfatterskab, fik jeg endelig hul på hans Berlin Noir serie, og det har jeg ikke fortrudt. Noir er genren der foregår i et trist og skummelt miljø, med en eller flere femme fatales og gerne en hårdkogt detektiv, der skal løse et mord. En genre […]

Hinsides tavsheden af Philip Kerr

af Christian Møgeltoftd. 1. maj 2018
Den altid fremragende Berlin Noir-serie – forfattet af netop (og alt for tidligt) afdøde Philip Kerr – er i ”Hinsides tavsheden” nået til det Herrens år 1956. Den midaldrende, tidligere Berlinerstrisser og antinazist Bernie Gunther ernærer sig som receptionschef på luksushotellet Grand Hotel på den eksklusive halvø Cap Ferrat ved Rivieraen. Modvilligt indblandes han i […]

Berlinerblåt af Philip Kerr

af Christian Møgeltoftd. 17. marts 2018
“Offeret blev skudt med en riffel på terrassen ved Hitlers private hjem i Obersalzburg. Berghof.” Denne kortfattede briefing får den barske strømer Bernie Gunther af selveste politigeneral Heydrich, inden han babu bliver sendt afsted for at opklare det prekære mord. Det er april 1939, Anden Verdenskrig er i hastig anmarch, og Gunther er på vej […]