NYESTE
Født:
1928, USA

Philip K. Dick

Amerikansk science-fiction forfatter.

Selvom han i sin levetid blev hædret af samtidige forfattere som Stanislaw Lem, Robert A. Heinlein og Robert Silverberg, blev han først for alvor kendt efter sin død. Hans romaner og noveller anvender hyppigt handlingselementer som alternative universer og simulacra, med almindelige arbejdere som figurer, frem for en galaktisk elite.
Mange af hans romaner og noveller danner baggrund for kendte science-fiction film, som f.eks. “Blade Runner”, “Minority Report”, “Total Recall” m.fl.

Død 1982.

Læs mere på Wikipedia

Bibliografi

1953  Anden udgave

1955  En håndfuld mørke (noveller)

1957  Øjet på himlen

1962  Manden i den store fæstning

1968  Drømmer androider om elektriske får?

1969  Ubik

1974  Strøm mine tårer, sagde politimanden

2004  Filmatiserede noveller (noveller)

2011  Filmatiserede historier (noveller)

 

Drømmer androider om elektriske får? af Philip K. Dick

af Bjarne Jensend. 21. februar 2018
Der findes vist syv filmversioner af ‘Blade Runner’, Ridley Scotts science fiction mesterværk fra 1982. Jeg har set flere af dem og det har måske gjort mig så forvirret, at jeg var overbevist om at jeg også havde læst bogen ‘Drømmer androider om elektriske får?’, som filmen er baseret på. Min såkaldte “genlæsning” viste sig […]

Filmatiserede noveller af Philip K. Dick

af Bjarne Jensend. 24. november 2014
Jeg kan ikke blive andet end imponeret over en forfatter som Philip K. Dick. Hans noveller og bøger, har givet inspiration til utallige film, og det ser ud til, at det fortsætter, selvom han døde i 1982, lige inden eventyret startede med ”Blade Runner”. ”Filmatiserede noveller” består af seks noveller, der blev til filmene, ”Paycheck”, […]

Filmatiserede noveller af Philip K. Dick

af Louise Heded. 21. juli 2014
Kære Philip K. Dick Nogle af dine science fiction noveller der igennem tidens løb er blevet filmatiseret, er blevet samlet i en bog med den sigende titel ”Filmatiserede Noveller”. I alt 6 noveller der alle omhandler fremtidsvisioner for USA, og hvordan teknologiske udviklinger i fremtiden er skabt under forudsætning for at gøre USA til et […]