NYESTE
Født:
1946, Danmark

Peter Mouritzen

Født i Aalborg. Opvokset i Nørresundby. Bor i Vrå.

Han er uddannet lærer. Har arbejdet som fuldtidsforfatter siden 1979.

Bibliografi

1969  Den fortryllende rose (digte) 

1972  Balladen om Johnny Kiss og Angel Butterflower (tekster) 

1972  Calcutta er død (tekster) 

1972  Pnyx og andre digte (digte) 

1972  Watch the Screen. Programpunkter (tekster) 

1973  En tur i zoo og andre digte (digte) 

1973  I den blå time (digte) 

1974  Calcutta på eventyr (tekster) 

1975  Solen står op over messingblæserne (digte) 

1976  Papirgrisen (noveller) 

1976  Safari – korte historier eller digte med dyr og andre digte (digte) 

1978  Nedtælling til en ny dag (digte) 

1980  En stærk mand og andre fortællinger (noveller) 

1981  Den sorte by (børnebog) 

1981  Det er jo løgn, Leif (ungdomsbog) 

1981  Fyre for fuglene (digte) 

1982  Dette års vildt

1982  Dumme Jan (børnebog) 

1982  Et job med forviklinger (ungdomsbog) 

1982  Kryb i skjul (ungdomsbog) 

1982  Victor, Victor, vågn nu op! (børnebog) 

1983  Drengen og efteraben (børnebog) 

1983  Kamelpisken (ungdomsbog) 

1983  Min underjordiske hval og andre zære dyr (digte) 

1984  Forbudt for børn

1984  Haltefanden (børnebog) 

1984  Marie, Marie, Marolle… (børnebog) 

1985  Blækspruttemanden (børnebog) 

1986  Bumsen og drømmepigen (ungdomsbog) 

1986  Sig noget Petter! (billedbog) 

1987  Finn med fut i (børnebog) 

1987  Ida i Terapistan – en revyroman

1987  Kurt Kasket (børnebog) 

1987  Lille Lars Lyv (børnebog) 

1987  Skygge-Per (børnebog) 

1988  Knokkelhånden (børnebog) 

1988  Tv-Tom (børnebog) 

1989  Femøresfødselsdagen (billedbog) 

1990  Djævel & gentleman (ungdomsbog) 

1990  Fang en fisk, Finn (børnebog) 

1990  Manden i telefonen

1990  Skrig og skrål (børnebog) 

1991  Fastelavnsnarren (børnebog) 

1991  Nysehornet (billedbog) 

1991  Opfinder Ole (billedbog) 

1992  Basilisken – et eventyr om et fabeldyr (ungdomsbog) 

1993  Cirkus Lurifax (billedbog) 

1993  Dødningedukken – en spøgelseshistorie (børnebog) 

1994  Dyret med de to rygge

1994  Kartoffel-Kaj & Co – fem historier fra Fjolleby og Omegn (børnebog) 

1995  En tosset dag i zoo – en røverhistorie (børnebog) 

1995  Slangens nat

1997  Den dobbelte kobra – en guide til gyset (børnebog) 

1997  Djævleskabet

1998  Kaptajn Klaptorsk (billedbog) 

1998  Nej sagde Kaj (billedbog) 

1998  Vulv – den sidste ulv i Vildmosen (billedbog) 

1999  Den sorte dronte – en kulørt historie (børnebog) 

1999  Dynedyret (billedbog) 

2000  Det gale vejr (billedbog) 

2000  Gider ikke! – Historien om Gidrik, en vred ged (billedbog) 

2001  Bummelum (billedbog) 

2001  Den tavse bas

2001  Kukken – det gale ur (billedbog) 

2001  Lokketrolden (børnebog) 

2002  Jammergøjen og den ynkelige hval (gendigtning) 

2002  Monstermail og andre mysterier (børnebog) 

2002  Muskler og andre noveller (ungdomsbog) 

2002  Spilopperne – et tosset orkester (billedbog) 

2003  Det gale alfabet (billedbog) 

2003  Djævelens dusin – 13 uhyggelige historier (børnebog) 

2003  Kraftkarlen og den dejlige dame (gendigtning) 

2003  Mandomsprøven og andre noveller (ungdomsbog) 

2003  Tretten tykke tøndemænd (billedbog) 

2004  Bennys bold (børnebog) 

2004  Dittes dukke (børnebog) 

2004  Hr. Pippeli-Poul (billedbog) 

2004  Knorken (billedbog) 

2004  Kong Skrap og den skrækkelige ovn (gendigtning) 

2005  Sandhedens fjer. Lette historier (noveller) 

2005  Øv! (billedbog) 

2006  Daniel og de drabelige løver (bibelfortælling for børn) 

2006  Den kvikke kanin (billedbog) 

2006  Den sidste dør. Historien om den hemmelige digter (ungdomsbog) 

2006  Det tossede tårn (bibelfortælling for børn) 

2006  Det usynlige (børnebog) 

 

Sandhedens fjer. Lette historier af Peter Mouritzen

af Christina Andersen Reynd. 24. september 2005
Disse 11 noveller oser af fortælleoverskud og en spurtende fantasi. Historierne er vilde og blodige, og det er godt. Der er imidlertid tilført en knivspids talesprog for meget til, at man lader sig forføre helt. En skarpere pen og en opstramning på det forklarende ville have klædt det uhyrlige i historierne. Det lettere snakkende fjerner […]