NYESTE
Født:
1957, Danmark

Peter Høeg

Født i København, opvokset på Christianshavn.
Mag.art. i litteraturvidenskab. Har arbejdet som danser og idrætslærer.
Modtog “De gyldne Laurbær” i 1994.

Læs mere her.

Bibliografi

1988  Forestilling om det tyvende århundrede

1990  Fortællinger om natten (noveller) 

1992  Frøken Smillas fornemmelse for sne

1993  De måske egnede

1996  Kvinden og aben

2006  Den stille pige

2010  Elefantpassernes børn

2014  Effekten af Susan

 

Effekten af Susan af Peter Høeg

af Helle Lykkebergd. 2. juni 2018
Laban, hedder han, Susan Svendsens mand. Laban. Fordi hans mor allerede ved fødslen så hans lighed med en barokengel og derfor instinktivt følte det nødvendigt at stikke ham en ”lille velanbragt kæp i hjulet.” Kæppen i hjulet forhindrer ham ikke i at udfolde hvad anelsen meddelte, så han studerer klassisk komposition ved konservatoriet og møder […]

Effekten af Susan Af Peter Høeg

af Christian Møgeltoftd. 15. oktober 2014
“Forestilling om det tyvende århundrede” og “Fortællinger om natten” gav Peter Høeg superstjernestatus blandt seriøse danske læsere. Sjældent havde man oplevet så velskrivende og intens en ung forfatter; alle var vi behørigt benovede. Selv var jeg dengang overbevist om, at Danmark nu havde fået en forfatter, der tålte sammenligning med de tungeste udenlandske navne. “Frøken […]

Effekten af Susan Af Peter Høeg

af newyorkcitygirld. 15. oktober 2014
Efter en litterær pause på 4 år er Peter Høeg tilbage på banen med sin seneste roman, der har fået den særprægede titel “Effekten af Susan”. Romanens hovedperson er den midaldrende fysiker Susan Svendsen, der er gift med musikeren Laban, sammen har de tvillingerne Thit og Harald, der er store teenagere. Susan har siden barndommen […]

Effekten af Susan Af Peter Høeg

af Knud Hoved. 5. oktober 2014
Peter Høegs nyeste udgivelse omhandler en familie bestående af teenage tvillingerne Thit og Harald, faderen Laban som er musiker, og moderen Susan som er fysiker på højt niveau. Familien er netop vendt hjem til Danmark efter nogle tilsyneladende voldsomme begivenheder i Indien og Burma. Der hænger tilsyneladende en voldsom straf over hovedet på dem, og […]

Elefantpassernes børn Af Peter Høeg

af SGd. 15. oktober 2011
Historien tager udgangspunkt i en pudseløjerlig familie bestående af et sæt forældre, deres tre børn, bedsteforældre og en hund bosat på den lille ø, Finø og omgivet af et lokalsamfund befolket af diverse “skæve” typer. Hele familien fremstår både som nogle lidt sære typer, måske nærmest excentriske, men samtidig også yderst begavede. Skæbnen vil dog […]

Forestilling om det tyvende århundrede Af Peter Høeg

af Lise Dilling-Hansend. 15. maj 2011
“Forestilling om det tyvende århundrede” lægger op til en storslået fortælling. Peter Høeg indleder med at skrive “Dette er De Danske Drømmes Historie, det er et referat af hvad vi har frygtet og drømt og håbet og forventet i dette århundrede.” og påbegynder således fortællingen om en række personers liv og dertilhørende drømme med mere. […]