NYESTE
Født:
1972, Danmark
Fotograf:
Robin Skjoldborg

Peter Adolphsen

Født i Århus. Bor i København.

“Katalognien. En versroman” er skrevet sammen med Ejler Nyhavn.

Bibliografi

1996  Små historier (kortprosa)

1999  Hedebølge

2000  Den ubændige historie om Ræsergåsen og drengen Didrik (billedbog)

2000  Små historier 2 (kortprosa)

2002  Pararazzi

2002  Små historier (samlet udg.)

2003  Brummstein

2004  Verdens længste lort (let af læse)

2006  Machine

2007  En million historier (prosa)

2009  Katalognien. En versroman

2013  År 9 efter Loopet

 

År 9 efter Loopet af Peter Adolphsen

af Ann-Kristined. 16. oktober 2015
Hvordan kan man være normal, når hele verden kører i loop omkring én og kan man genetablere menneskeheden ved hjælp af en maskine? Adolphson har med denne bog bragt os ind i fremtiden, hvor Mark bor. Efter Loopet fandt sted, er menneskene omkring ham loopere og looperetter, da deres dage kører på repeat og vi […]

Machine af Peter Adolpsen

af sh!d. 25. juli 2006
Sproget er selve livet, mener mange. Begge dele udfolder sig i al sin pragt i Peter Adolphsens nye konstruktion. Men hør lige startlyden af Adolphsen lille maskine – for det er så typisk adolphsk: “Klokken 7:59 p.m., d. 23. juni 1975, på 1st South St. i Austin Texas, eksploderede en dråbe benzin i en bilmotor. […]

Brummstein af Peter Adophsen

af sh!d. 29. maj 2003
To timer. Det tager det at læse denne kortvarige, nærmest forbigående, roman om en brummende stens forskellige ejermænd og -kvinder. Den har ingen pointe, men er (som en eller anden en gang har sagt om musik) en kvalitativ udfyldelse af tid. Stenens og bogens historie starter for 20-30 millioner år siden. Stenen bliver fundet i […]