NYESTE
Født:
1972, Danmark
Fotograf:
Robin Skjoldborg

Peter Adolphsen

Født i Århus. Bor i København.

“Katalognien. En versroman” er skrevet sammen med Ejler Nyhavn.

Bibliografi

1996  Små historier (kortprosa)

1999  Hedebølge

2000  Den ubændige historie om Ræsergåsen og drengen Didrik (billedbog)

2000  Små historier 2 (kortprosa)

2002  Pararazzi

2002  Små historier (samlet udg.)

2003  Brummstein

2004  Verdens længste lort (let af læse)

2006  Machine

2007  En million historier (prosa)

2009  Katalognien. En versroman

2013  År 9 efter Loopet

2016  Blommeægget

2016  Papegøjerne spang gok!

2017  Rynkekneppesygen

 

Rynkekneppesygen af Peter Adolphsen

af Splintd. 29. december 2017
Latinske vendinger og forklaringer. Kroppens funktioner og sammenhænge. En epidemi opstår. Denne bog indeholder det hele og lidt til. Vi møder Winnie, som egentlig aldrig har gået særligt højt op i sex, men nu begynder hun at tænke på det hele tiden og hun bliver mere og mere seksuelt frustreret hvorfor hun ender med at […]

År 9 efter Loopet af Peter Adolphsen

af Ann-Kristined. 16. oktober 2015
Hvordan kan man være normal, når hele verden kører i loop omkring én og kan man genetablere menneskeheden ved hjælp af en maskine? Adolphson har med denne bog bragt os ind i fremtiden, hvor Mark bor. Efter Loopet fandt sted, er menneskene omkring ham loopere og looperetter, da deres dage kører på repeat og vi […]

Machine af Peter Adolpsen

af sh!d. 25. juli 2006
Sproget er selve livet, mener mange. Begge dele udfolder sig i al sin pragt i Peter Adolphsens nye konstruktion. Men hør lige startlyden af Adolphsen lille maskine – for det er så typisk adolphsk: “Klokken 7:59 p.m., d. 23. juni 1975, på 1st South St. i Austin Texas, eksploderede en dråbe benzin i en bilmotor. […]

Brummstein af Peter Adophsen

af sh!d. 29. maj 2003
To timer. Det tager det at læse denne kortvarige, nærmest forbigående, roman om en brummende stens forskellige ejermænd og -kvinder. Den har ingen pointe, men er (som en eller anden en gang har sagt om musik) en kvalitativ udfyldelse af tid. Stenens og bogens historie starter for 20-30 millioner år siden. Stenen bliver fundet i […]