NYESTE
Født:
1949, Tyskland

Patrick Süskind

Født i Ambach am Starnberger See.

Bibliografi

1984  Der Kontrabass (skuespil) *

1985  Parfumen

1987  Duen

1991  Hr. Sommers historie

1995  Drei Geschichten*

 

Parfumen af Patrick Süskind

af nordstrandend. 27. december 2011
Ækel, overraskende og fascinerende – en oplevelse ud over det sædvanlige. ”Parfumen” – handler ifølge opslaget om en morder – men den handler om så meget mere. Jean Baptiste Grenouille overlever trods alle odds en usædvanlig fødsel: hans mor føder ham midt i Paris i 1700 tallet på en markedsplads midt imellem stinkende fiskeaffald og […]

Parfumen af Patrick Süskind

af akad. 8. maj 2001
Det er altid en bizar oplevelse at blive grundigt fanget af en bog hvor man har direkte antipati mod hovedpersonen. Allerede efter de første kapitlers bekendtskab med Jean-Baptiste Grenouille, hovedrolleindehaver i “Parfumen”, havde jeg smårynker på næsen af væmmelse. Han er grim, ulækker og ucharmerende af væsen, men han er også den mest geniale næse […]