NYESTE
Født:
1945, Frankrig

Patrick Modiano

Fransk forfatter, der i 2014 fik Nobelprisen i litteratur.

Bibliografi

1972  Forstædernes boulevarder

1988  Smertepunktet

1991  Askeblomster

1993  Et forbasket forår

1997  Dora Bruder

2014  Så du ikke farer vild i kvarteret

 

 

Så du ikke farer vild i kvarteret af Patrick Modiano

af Christian Møgeltoftd. 10. juli 2019
Nobelprisen
En ham ubekendt mand vil have ham til at fortælle om Guy Torstel. Først kan han ikke huske noget som helst. I stedet kommer han til at tænke på Annie Astrand. Hvordan var det nu med hende? Han boede hos hende et års tid, da han var barn… Den nu aldrende forfatter Jean Dragane tvinges […]

Så du ikke farer vild i kvarteret af Patrick Modiano

af newyorkcitygirld. 1. marts 2018
Nobelprisen
I 2014 vandt franskmanden Patrick Modiano Nobelprisen i litteratur. Det kom sandt at sige som en overraskelse for denne anmelder, primært fordi jeg aldrig havde hørt om manden før – men det afholdt mig nu ikke fra at kaste mig over en af forfatterens bøger, nemlig ”Dora Bruder”. Nu har jeg igen kastet mig over […]

Dora Bruder af Patrick Modiano

af newyorkcitygirld. 27. september 2015
Nobelprisen
Da Patrick Modiano fik Nobelprisen i litteratur i 2014 var jeg overrasket over akademiets valg, for sandt at sige havde jeg aldrig hørt om manden, endsige læst noget af ham. Det siger måske mere om min mangel på viden om nyere franske forfattere, men nuvel. For nyligt købte jeg så en af Modianos bøger da […]

Askeblomster af Patrick Modiano

af Christian Møgeltoftd. 18. september 2015
Nobelprisen
Hvad ved bønder om agurkesalat? Franskmanden Patrick Modiano fik i 2014 Nobelprisen for sit forfatterskab, heriblandt også “Askeblomster”. Og som så ofte før må jeg bare erkende, at jeg ikke fatter Det Svenske Akademis udvælgelseskriterier. At “Askeblomster” overhovedet er oversat til dansk – en i øvrigt glimrende præstation af Frans Iver Gundelach – går fuldkommen […]