NYESTE
Født:
1956, USA

Patricia D. Cornwell

Født i Miami, USA. Bor i USA.

Tidligere journalist. Hun har desuden skrevet en kogebog “Food To Die For” (2001) og en biografi “Ruth a Portrait” (1998).

Bibliografi

1990  Postmortem
1991  Bevisets byrde
1992  Alt hvad der er tilbage
1993  Grusom og sjælden
1994  Kadaverfarmen
1995  Scarpettas mareridt
1996  Dødens årsag
1997  Hvepsereden
1997  Virusbomben
1998  Brændte beviser
1999  Sydkorset
1999  Varulv
2000  Den sidste station
2001  Hundeøen
2002  Portræt af en morder
2003  Spyfluer
2004  Sporfund
2005  Rovdyr
2006  At Risk*
2008  Dødebogen
2009  Scarpetta
2011  Scarpetta-faktoren
2012  Dødens havn

*) Ikke udgivet på dansk

 

Scarpettas mareridt af Patricia D. Cornwell

af nordstrandend. 20. august 2010
Kedsommelig og langtrukken – på trods af at avisomtalen sagde “stærkt vanedannende” og “en rigtig nerveflosser”. Retsmedicineren Kay Scarpetta jager en hensynsløs psykopat af en morder, der som sit kendemærke efterlader sine ofre i siddende stilling. Morderen er betaget af Kay Scarpetta på en sygelig måde, og som en kat, der kommer hjem til sin […]

Scarpetta af Patricia D. Cornwell

af Palle Brunstrømd. 12. marts 2010
Retsmedicineren Kay Scarpetta er rejst til South Carolina til et job som stabsobducent i Massachusetts. Men nytårsdag får hun en opgave af New Yorks politi, som beder hende undersøge en tilskadekommet patient på en psykiatrisk fængselsafdeling. Oscar Bane, som sidder i håndjern og fodlænke, har selv bedt om, at Scarpettta skal undersøge ham. Ud af […]

Scarpetta af Patricia D. Cornwell

af nordstrandend. 29. september 2009
Oplægget til bogen var helt i top: Sunday Express skrev “No one is better than Cornwell” , og Mirror skrev “Forget the pretenders. Cornwell reigns”. Så mine forventninger var store – og nok alt for store, for jeg kedede mig bravt på de fleste af de 500 sider, og savnede i høj grad at sidde […]

Sporfund af Patricia D. Cornwell

af Liselotte Møller Wyked. 28. november 2008
Dr. Kay Scarpetta har for 5 år siden forladt sin stilling som ledende retsmediciner i Richmond, Virginia. Nu er hun tilbage, tilkaldt i anledning af en 14-årig piges mistænkelige dødsfald. Scarpetta kommer tilbage til en arbejdsplads i kaos – hun havde helt anderledes styr på det hele, da hun var leder, og det piner hende […]

Rovdyr af Patricia D. Cornwell

af Helle Hd. 1. august 2007
Hvis du ikke tidligere har læst nogle af Patricia D. Cornwells romaner om retsmedicineren Kay Scarpetta, så lad være med at begynde med denne her. For det første nydes bøgerne bedst i kronologisk rækkefølge, for det andet er den her ikke ligefrem noget at skrive hjem om. Kay Scarpetta er en forfinet, velklædt, begavet og […]