NYESTE
Født:
1972, Danmark

Palle Schmidt

Selvlært illustrator, tegneserieskaber og forfatter. I 2012 gennemført Master Class i manuskriptskrivning fra Den Danske Filmskole.

Har skrevet flere grafiske romaner. Desuden forfatter til en lille håndfuld ungdomsromaner i krimi- og thriller-genren.

Bibliografi

1999  De lange næsers nat (tegneserie)

2000  Rollespillet Fusion

2001  I en god sags tjeneste

2002  Som landet ligger

2005  Skyggen af bevis (tegneserie)

2008  Blodets Konkubine

2012  Godt Nytår!

2013  En del af mig

2013  STILETTO

2014  Natløb

2014  Thomas Alsop

2015  Nelson på ulvejagt

2015  Nelson og zombiefødselsdagen

2016  Fanden på væggen

2016  Diego og Dolly (graphic novel)

2017  Den sidste gode mand (graphic novel)

2018  Zahira (ungdomsbog)

2018  Den uægte (tegneserie)

 

Den uægte af Jesper Wung-Sung og Palle Schmidt

af Ann-Kristined. 15. september 2018
Hvordan kan man kende forskel på et menneske og en robot og hvem narrer egentlig hvem, når alt kommer til alt? Joakim er en ganske almindelig teenager: Han har en familie, der støtter ham, en sød kæreste og så er han ikke så ringe til at løbe. Han har vundet flere løbekonkurrencer og en dag […]

Zahira af Palle Schmidt

af Ulla Weishauptd. 15. marts 2018
Zahira af Palle Schmidt (1972) er endnu en bog i forlagets Zoom-serie, som er en række letlæselige ungdomsbøger. Zahira har et lixtal på 24 og er målrettet gruppen fra 13 år, og jeg mener den vil egne sig godt til klasselæsning, da den er glimrende som udgangspunkt for nogle holdningsdebatter, samtidig med at den er […]

Blodets konkubine af Palle Schmidt

af Jens Markvardsend. 19. november 2017
To lejemordere stjæler en forseglet køletaske fra et par gangstere på en restaurant. De er hyret af mafiabossen Latour, og indholdet af kassen er en euforiserende plante, der skulle være kraftigere end alle andre narkotiske stoffer. Så den køletaske er mange penge værd. Men de to lejemordere, et gigantisk brød af en mand og en […]

Den sidste gode mand af A. J. Kazinski, illustreret af Palle Schmidt

Den sidste gode mand af A. J. Kazinski & Palle Schmidt

af Jens Markvardsend. 13. juli 2017
A.J.Kazinskis debut var romanen eller krimithrilleren Den sidste gode mand. Den har Palle Schmidt omformet og her genskabt i nye klæder, nemlig som tegneserie. Schmidts arbejde kan der ikke peges fingre af, tegningerne er karikerede men dog naturtro, personerne ligner rigtige mennesker, og den dystre fortælling har fået et passende dystert tegnet univers at leve […]
Den sidste gode mand af A. J. Kazinski, illustreret af Palle Schmidt

Den sidste gode mand af A. J. Kazinski & Palle Schmidt

af Jette S. F. Holstd. 29. april 2017
Palle Schmidt præsenterer en smuk, dyster og vellykket bearbejdning af A. J. Kazinskis “Den sidste gode mand” Rundt om i verden sker en række dødsfald, der ikke umiddelbart ser ud til at have forbindelse med hinanden. Men en italiensk politikommisær har en teori om, at dødsfaldene ikke er spor tilfældige. Tværtimod er han overbevist om, […]

Diego og Dolly af Jesper Wung-Sung og Palle Schmidt

af Saspigend. 8. september 2016
Jo jo en grafisk roman til den korte side, den er nemlig kun på 61 sider, men der bliver alligevel fortalt en masse på så lidt plads. “Diego og Dolly” er historien om kærlighed, had, fantasi, virkelighed eller mangel på samme. Dolly er en ung og ny tilkommende skuespiller på bare nitten år, som kommer […]