NYESTE
Født:
1964, Danmark

Pablo Henrik Llambias

Født i Svenstrup, opvokset i Gug ved Aalborg. Bor i København.

Cand. phil. fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i København. Underviser på Syddansk Universitet. Rektor på Forfatterskolen 2009-

Bibliografi

1996  Hun har en altan (noveller) 

1997  Rådhus (noveller) 

1998  Den dag vi blev frie

2000  A.P.O.L.L.O.N.

2001  Anden (digte) 

2001  Trojaner

2005  et ukendt barn

2006  De Elskendes Bjerg

2008  … rasende …

2011  Monte Lema (digte) 

2013  Hundstein (digte) 

2013  Sex Rouge

2017  Natteskær

2019  Zombierådhus

 

Zombierådhus af Pablo Llambias

af Simon Rohde Kure Hamannd. 12. april 2019
Pablo Llambias’ Zombierådhus er en på sin vis en fortsættelse af forfatterens Rådhus fra 1997, men også kun på sin vis. Det de to værker har tilfælles, er deres tematiske behandling af det danske samfund, samt deres brug af rådhusene som en slags organisatorisk princip. Men derudover er de to bøger meget forskellige. Hvor den […]

Natteskær af Pablo Llambias

af Simon Rohde Kure Hamannd. 8. august 2017
Med Natteskær har Llambias skrevet en medrivende roman, om hvor galt det kan gå i et parforhold. I romanen møder vi en hovedperson, som til forveksling minder om Llambias selv. En midaldrende mandlig forfatter, der arbejder som underviser i litteratur og tekstskrivning på Københavns Universitet og andre højere læreanstalter. Også hovedpersonens herkomst minder om forfatterens, […]

Sex Rouge af Pablo Henrik Llambias

af Caracasiad. 3. marts 2014
”Sex Rouge” er tredje og sidste del af forfatterens sonetter om “kunst, angst og kærlighed” (og forfatterfaget, tekstens autenticitet mm). De to første hed ”Monte Lema” (2011) og ”Hundstein” (2013) men man kan sagtens læse ”Sex Rouge” selvstændigt. De første sonetter går der lidt “antitekst” i – for de handler primært om Llambías’ manglende overskud […]

Hundstein af Pablo Henrik Llambias

af Britta Klitgaardd. 16. juni 2013
“.vi kigger på det bjerg, vi ikke fik be- steget i sommer. Det hedder Hundstein, og jeg har lovet at skrive om det.” Her nævnes for første og eneste gang i teksten dét bjerg, som Pablo Llambías bog er opkaldt efter. Hundstein. Forsidefotoet referer til det med sine snedækkede bjergtinder. Måske gør fortællerens kredsen om […]

Monte Lema af Pablo Henrik Llambias

af Susanne Hilligsø Sørensend. 15. december 2011
Pablos digtsamling “Monte Lema” er delt op i tre store afsnit. Første afsnit, Poetik, handler om det at være kunstner. Om at skrive, og om besværlighederne med at få tingene rigtigt ud. For hvad skal kunstneren tage hensyn til, sit renommé eller sin personlighed? Andet afsnit, Angst, handler om fortællerens sindslidelse. Om de overvejelser han […]

… rasende … af Pablo Henrik Llambias

af Line Holm Andersend. 6. juni 2008
At der er noget galt med verden, det er Patricia overbevist om. Alle lever i en slags perfekt postkortvirkelighed, eller de forsøger på det. Men folk som Patricia er der for at sabotere dette. Sandheden skal frem, for enhver pris, folk skal droppe de påtagede normer og regler, de skal leve som man kan, ikke […]