NYESTE
Født:
1986, Danmark

Olga Ravn

Uddannet på forfatterskolen. Anmelder af skønlitteratur og klummeskribent på Information, Politiken og Klassekampen i perioden 2010-14. Desuden har hun oversat en række bøger, heriblandt ‘Glasklokken’ sammen med Mette Moestrup. Har oprettet skriveseminaret ‘Hekseskolen’ i samarbejde med Johanne Lykke Holm.

Bibliografi

2012  Jeg æder mig selv som lyng (digte)

2014  Mean Girl

2015  Celestine

2016  Den hvide rose (digte)

2018  De ansatte

 

Celestine af Olga Ravn

af Christina Andersen Reynd. 20. oktober 2018
Olga Ravn debuterer med digtsamlingen ’Jeg æder mig selv som lyng’ i 2012. Tre år efter udkommer hendes første roman ’Celestine’ om en ung kostskolelærer, der bliver besat af fortællingen om den 16 årige oprørske Celestine, der bliver muret levende inde på skolen af sin far i middelalderen. Lyrikeren Olga Ravn er på ingen måde […]

De ansatte af Olga Ravn

af newyorkcitygirld. 23. juli 2018
Tidligere i 2018 udgav Olga Ravn romanen ”De ansatte”, der har fået glimrende anmeldelser i de medier, hvor jeg har læst om bogen. Romanen beskrives flere steder som ”en arbejdspladsroman fra det 22. århundrede”, hvilket indikerer, at romanen foregår ude i fremtiden. Meget ”1984” og Orwellsk, måske er det endda fra denne klassiske roman, at […]

Jeg æder mig selv som lyng. Pigesind af Olga Ravn

af newyorkcitygirld. 20. september 2017
I 2012 debuterede forfatteren Olga Ravn (født 1986) med digtsamlingen ”Jeg æder mig selv som lyng”, der bærer undertitlen ”Pigesind”. En undertitel, der tydeligvis henviser til Tove Ditlevsen, der i år ville have fyldt 100 år (hvis altså hun da ikke havde begået selvmord tilbage i 1976). Som bogens undertitel antyder handler digtene om hvordan […]

Den hvide rose af Olga Ravn

af Lise Dilling-Hansend. 12. februar 2017
Et af det mest kendte kærlighedsdigte beretter at, ”roser er røde” og at de rimer på jordbærsød kærlighed. I Gertrude Steins digt ”Sacred Emily” findes den kendte sætning: ”a rose is a rose is a rose”, der på den side fortæller os, at en rose bare er en rose, men på den anden side også […]

Den hvide rose af Olga Ravn

af newyorkcitygirld. 8. september 2016
I 2012 debuterede Olga Ravn (født 1986) med digtsamlingen, ”Jeg æder mig selv som lyng”, der kredser om emner som pigesindet, og hvordan det er at være født som kvinde. Man kan sige, at bogens temaer lægger sig tæt op af de emner, som Tove Ditlevsen skrev om i sine digte og romaner, og at […]

Jeg æder mig selv som lyng af OIga Ravn

af Ann-Kristined. 2. marts 2015
Hvilke tanker gemmer der sig i et pigesind i den moderne verden og hvad er forholdet mellem kønnene egentlig, når alt kommer til stykket? Denne samling af digte er Olga Ravns debut og den rammer læseren. Hårdt. Det er lige på med det samme og den bærer undertitlen “pigesind”, som er en henvisning til den […]