NYESTE
Født:
1946, Danmark
Hjemmeside:
http://ninabolt.dk/

Nina Bolt

Født i København.

Cand.mag. i dansk og teatervidenskab. Har arbejdet som redaktør på forskellige forlag og tidsskriftet ”Moders Mål”. Arbejder desuden som oversætter fra engelsk, svensk og norsk.

Skriver også faglitteratur.

Bibliografi

1977  Rejsen til Albion (fortælling)
1987  Kærlighedens kimære
1992  Ukendt herre i landskab (noveller)
1995  Dyremennesker. Historien om et magisk samarbejde (faglitteratur)
1996  Hår. Sex, samfund, symbol (faglitteratur)
1998  Blod, sved og tårer (faglitteratur)
2000  Spejlmageren
2002  Stenskoven
2003  Mørkets kamre
2005  Passionsspil
2008  Ulvetimen
2009  Ildfødt
2012  Dværgkrukken
2014  To verdener

2015  Oversvømmelsen

 

Oversvømmelsen af Nina Bolt

af tanjasend. 2. december 2015
Præteenageren Simone flytter sammen med sin mor, Hanna, til Nordsjælland, hvor Hanna har fået arbejde. Hanna arbejder som biolog og skal foretage en lang række prøver og undersøgelser af dyre- og plantelivet i de nærliggende vådområder. Årsagen er, at vejret igennem længere tid har opført sig yderst atypisk med voldsomme storme, skybrud, hedebølger og høje […]

To verdener af Nina Bolt

af Ann-Kristined. 27. maj 2014
Hvem skal man være mest loyal overfor? Sin mand eller sine forældre? Lena står i dette dilemma i denne velskrevne bog af Nina Holt. Efter endt uddannelse som tolk tager hun til Danmark i midten af 1950’erne og ser en helt anden verden der i forhold til hjemlandet Polen. Hun kan ikke helt finde sig […]

Ildfødt af Nina Bolt

af nordstrandend. 9. oktober 2009
Jeg fandt aldrig ud af hvad ordet “Ildfødt” betyder. Men at være anderledes – er et evigt aktuelt tema – og den unge Lucie, der lever i København omkring år 1800 er i sandhed anderledes. Hun er født med deforme skulderblade, der giver hende et pukkelrygget udseende og bor alene med sin enkemor, der er […]

Ulvetimen af Nina Bolt

af Vibeke Holm Andersend. 24. juni 2008
“Linda satte sig ved siden af hende, og Alice vidste med det samme at der nu ville blive vendt op og ned på hendes liv. Hun kunne mærke det. Det var som om en dør blev lukket op i hende” Alice og Linda mødes første gang i gymnasiet. De er to meget forskellige piger – […]