NYESTE
Født:
1963, Danmark
Fotograf:
Robin Skjoldborg, 2012

Niels Frank

Niels Frank, født 25. februar 1963 i Brædstrup, er en dansk digter og forfatter.

Frank er tidligere rektor for Forfatterskolen, og har bl.a. modtaget Emil Aarestrup Medaillen (1995) og Otto Gelsted Prisen (1999) og blev i 2008 indstillet til livsvarig ydelse.

Læs mere her.

Bibliografi

1985  Øjeblikket (digte) 

1986  Digte i kim (digte) 

1988  Genfortryllelsen : erindringsdigte (digte) 

1989  Selvportræt i et konvekst spejl : digte 1972-1988 (digte) 

1996  Enhjørningen forsvarer sig selv (digte) 

1996  Tabernakel (digte) 

1998  Livet i troperne : metaforismer (essays) 

2001  CV (billedbog) 

2005  Én vej (digte) 

2008  Små guder (digte) 

2008  Tak for i går : femten kunsthistorier (noveller) 

2013  Nellies bog

 

Nellies bog af Niels Frank

af Lars Poulsend. 26. april 2014
Anmelderne stod på nakken af hinanden for at skamrose Niels Franks første roman: “Nellies bog”. “Noget af det bedste, der er sket i nyere dansk romankunst”, siger Berlingske. “Morsomt, fortvivlet, forvildet og poetisk”, hævder Weekendavisen. “En Rolls-Joyce af en bog”, påstår Information. Men hvad er det så, at anmelderne i den grad kappes om at […]

Nellies bog af Niels Frank

af Anders Kousholtd. 26. oktober 2013
‘Nellies bog’ er digter Niels Franks første roman. Nellies forældre er døde og nu lever han i USA hos sin Onkle Benn, og tante Hellen (nogle gange Helen eller Ellen). Under en af Onkle Benns elskede lysbilledfremvisninger går det op for Nellie at der mangler en i familien, en han aldrig har hørt om før, […]

Små guder af Niels Frank

af Knud Larnd. 29. december 2008
Middelhavsfaren Niels Franks 12. bog, digtsamlingen ”Små Guder” udviser tydelige tegn på begyndende dødsangst. Digtsamlingen er en slags omstændelige, uredigerede portrætter, croquistegninger af vist nok selvstændige personer, ikke alter egoer, som Frank lader få mæle i en grød af refleksion, drømme om sex, bitre hospitalssenge, mørke parker og en helt igennem febrilsk flimrende tilgang til […]