NYESTE
Født:
1930, Danmark
Fotograf:
Robin Skjoldborg

Niels Birger Wamberg

Dansk forfatter, der bla. har udgivet portrætbøger af kendte skuespillere og forfattere.

Læs mere her.

Bibliografi

1961  Johannes V. Jensen (biografi)

1966  Soya (biografi)

1971  H.C. Andersen og Heiberg : åndsfrænder og åndsfjender

1986  Min far og mig

1992  Kære Lise (biografi)

1992  Mens kunsten er ung – en samtale mellem Knud W. Jensen og Niels Birger Wamberg

1993  Ansigtet på ruden

1995  Mine egne veje : Ghita Nørby i samtale med Niels Birger Wamberg

1997  Så er det sagt! – et samtaleportræt af Lise Nørgaard

2000 Toldfrie tanker fra Sokrates til Storm P.

2004  Tilpas højrøvet (biografi)

2009  Mine levende billeder : filmene : Ghita Nørby i samtale med Niels Birger Wamberg

2009  Goddag, min herre – Billede af Ebbe Rode

2015  Mens tid er (essays)

 

 

Mens tid er af Niels Birger Wamberg

af Simon Rohde Kure Hamannd. 20. januar 2016
Niels Birger Wamberg er født i 1930 og dimitterede i 1959 fra Københavns Universitet med en magistergrad i litteraturvidenskab. Sidenhen har hans beskæftiget sig i en årrække ved Danmarks Radios kulturredaktion (1960-1969) hvorefter han besad et lektorat ved Danmarks Lærerhøjskole i perioden 1969 til 1991. Sideløbende med disse arbejder har han haft en omfangsrig skribentvirksomhed […]