NYESTE
Født:
1891, USA

Nella Larsen

Nella Larsen blev født i Chicago af en hvid dansk mor, Marie Hansen, som arbejdede som skrædder. Hendes far, som hun tidligt mistede kontakten til, var sort og fra de dansk vestindiske øer. Hendes mor giftede sig efterfølgende med en anden dansk indvandrer, Peter Larsen, og de fik en datter sammen, Anna. Nella tog sin stedfars efternavn.

I 1919 giftede Nella Larsen sig med Elmer Imes, en anerkendt, sort fysiker og blev dermed del af Harlems sorte elite. Nella Larsen, som havde arbejderklassebaggrund og ingen universitetsgrad, følte sig heller ikke inkluderet i dette selskab.I New York uddannede Nella Larsen sig først til sygeplejerske og siden til bibliotekar. Hun arbejdede som sygeplejerske i årene 1915-1919, da New York var plaget af den spanske syge og igen fra 1941 til sin død. Hun fik udgivet sin første noveller, “Freedom” (1926) og “The Wrong Man” (1926), i 1926, og sine to romaner Quicksand i 1928 og Passing i 1929. I 1930 fik hun udgivet novellen Sanctuary. Hun blev efterfølgende beskyldt for plagiat. Sanctuary minder om den engelske forfatters Sheila Kaye-Smiths Mrs. Adis (1919). Larsen udgav aldrig siden og koncentrerede sig i stedet om et liv som sygeplejerske.

Nella Larsens forfatterskab kredser om komplekse temaer som race, køn, seksualitet og klasse.

Hun døde i 1964

Kilde: Wikipedia

Bibliografi

1926 Freedom (novelle)

1926 The Wrong Man (novelle)

1928  Kviksand

1929  Dobbeltliv (også udgivet i Danmark med titlen: Overgang)

1930  Sanctuary (novelle)

 

Dobbeltliv af Nella Larsen

af Simon Rohde Kure Hamannd. 6. november 2015
Dette er den anden bog af Nella Larsen, som jeg anmelder, og jeg vil derfor ikke her bruge plads på en stor forfatterpræstation, men derimod henvise til min anmeldelse af romanen “Kviksand” for sådanne oplysninger. Romanen foregår i 1920’ernes USA, hvor vi følger hovedpersonen Irene Redfield. Irene er bosiddende i New York sammen med sin mand, men […]

Kviksand af Nella Larsen

af Simon Rohde Kure Hamannd. 1. september 2015
Larsen er født i USA i 1891 med en mor, der var dansk emigrant, og en slaveefterkommer fra Vestindien som far. Faderen og moderens forhold holdt dog ikke, og moderen fandt i stedet en ny mand af dansk afstamning. Nella Larsen voksede derfor op som den uægte datter af blande race i en ellers helt […]