NYESTE
Født:
1963, Grønland
Fotograf:
Marion Ettlinger. 2012

Naja Marie Aidt

Født i Aasiaat (Egedesminde) på Grønland.

Opvokset i Aasiaat og på Vesterbro. Bor i New York, USA.
“Trilogi” fra 1995 indeholder “Så længe jeg er ung”, “Et vanskeligt møde” og “Det tredje landskab”.
“Tag og kys det hele fra os” (2006) er skrevet sammen med Viggo Madsen.

2008: Modtager Nordisk Råds Litteraturpris for novellesamlingen “Bavian”

Læs mere på Forfatterweb.dk

Bibliografi

1991  Så længe jeg er ung (digte)

1992  Et vanskeligt møde (digte)

1993  Vandmærket (noveller)

1994  Det tredje landskab (digte)

1995  Tilgang (noveller)

1995  Trilogi (samlet udg.)

1996  Huset overfor (digte)

1999  Rejse for en fremmed (digte)

2002  Balladen om Bianca (digte & kortprosa)

2004  Rundt på gulvet (skuespil)

2005  Zakarias og alle de andre. Zakarias 1 (børnebog)

2006  Zakarias hopper på stregerne. Zakarias 2 (børnebog)

2005  Zakarias på sommerferie. Zakarias 3 (børnebog)

2005  Zakarias overlever. Zakarias 4 (børnebog)

2005  Zakarias mærker sin fødselsdag. Zakarias 5 (børnebog)

2006  Bavian (noveller)

2006  Hvor er Villy? (børnebog)

2006  Tag og kys det hele fra os (digte & skuespil)

2008  Poesibog (digte)

2008  Åsted (skuespil)

2009  Alting blinker (digte)

2012  Sten, Saks, Papir

2014  Frit flet (biografi)

 

 

 

Samlede noveller af Naja Marie Aidt

af Susanne Hilligsø Sørensend. 19. april 2019
Jeg besluttede mig engang, for at læse samtlige af Martin Andersen Nexøs bøger ud i en køre. Det var en dårlig idé, og jeg kom ikke specielt langt. Så meget social-realisme på en gang kunne jeg alligevel ikke klare. Jeg har det lige sådan med Samlede noveller af Naja Marie Aidt. Hver for sig er […]

Omina af Naja Marie Aidt og Mette Moestrup

af newyorkcitygirld. 4. februar 2019
For et par år siden udkom digtsamlingen ”Omina” af Naja Marie Aidt og Mette Moestrup. I anledning af bogens udgivelse blev de to forfattere interviewet til en forfattermorgen på deres forlag, Gyldendal, hvor jeg overværede interviewet. Under dette interview husker jeg, at Naja Marie Aidt nævnte, at der var flere af digtene i denne bog, […]

omina af Naja Marie Aidt og Mette Moestrup

af Simon Rohde Kure Hamannd. 4. juni 2017
omina er en digtsamling skrevet af de to forfatterinder Naja Marie Aidt og Mette Moestrup i fællesskab. Hele denne tendens med at udgive bøger skrevet af flere end én er meget oppe i tiden. Dette kan ses som en slags anden-bølge-opgør med idéen om forfatteren som en skrivende singularitet, men dette er ikke et emne, […]

Bavian af Naja Marie Aidt

af Splintd. 26. september 2015
Nordisk Råds Litteraturpris
En god samling noveller af forskellig art, men samtidig med samme indgangsvinkel, nemlig livet i alle dets facetter. Nogen gør en vred, nogen gør en trist, nogen gør en tankefuld og nogen gør en harm. Der bliver virkelig spillet på alle følelser. Der er i bogen 15 forskellige noveller. Nogen er meget korte og nogen […]

Bavian af Naja Marie Aidt

af newyorkcitygirld. 25. maj 2015
15 noveller fordelt på 218 sider. Under læsningen af første novelle er jeg ved at ønske bogen hen hvor peberet gror og desuden tæt på at ønske både forfatter og forlag god bedring. Jeg forbarmer mig og læser videre, og godt jeg gør det, for de følgende noveller viser sig at være temmelig gode, omend […]

Bavian af Naja Marie Aidt

af guggid. 4. maj 2015
“Bavian” er en samling af 15 noveller om menneskers liv i dag – beskrevet fra den uskønne side. I rækkefølge fra novelle 1-15 kan nævnes: Utro “abe”, hvor hurtigt vi mennesker kan ændre os, skilsmisse, omvendte kønsroller – kender vi overhovedet hinanden, sex med dyr, abort og billedet af en rådnende rå kylling der bliver […]