NYESTE
Født:
1923, Sydafrika

Nadine Gordimer

Født i Springs og død i Johannesburg, Sydafrika (2014)

Hendes store gennembrud fik hun i 1953 med “The Lying Days”, som hun fik udgivet efter hun allerede havde vakt opmærksomhed med noveller i amerikanske tidsskrifter. I 1956 fik hun publiceret novellesamlingen “Six Feet of the Country” og i 1960’erne og 1970’erne skabte hun sig for alvor en særstatus som en form for guide til det for mange ukendte Sydafrika. Hun er ikke populær blandt alle i Sydafrika og er til tider blevet beskyldt for udnytte andres skæbne til hendes værker. I “None to Accompany Me” (dansk: Ingen at følges med) fra 1994 skriver hun om det nye Sydafrika og hun forholdt sig i dette værk meget kritisk til landet.

Modtog Nobelprisen i 1991.

“who through her magnificent epic writing has – in the words of Alfred Nobel – been of very great benefit to humanity”

Kilder: Denstoredanske.dk samt Nobelprize.org

Læs mere her.

Bibliografi

1953  The Lying Days

1956  Six Feet of the Country (noveller) 

1966  Den senborgerlige verden

1970  Æresgæst

1974  Ejerne

1979  Burgers datter

1987  Et naturens lune

1994  Ingen at følges med

1998  Husvåbnet

2001  Et andet land

2003  Loot (noveller) *

2005  Get a Life*

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Et andet land af Nadine Gordimer

af Vibeke Holm Andersend. 31. januar 2014
Bogens første del udspilles i Johannesburg, Sydafrika. Da Julie møder Abdu, illegal, sort indvandrer, som bor i baglokalet til det bilværksted, hvor han arbejder – bliver hun forelsket. Vennerne ved stambordet gør plads til Julies “orientalske prins”, og inden længe er Abdu flyttet ind hos Julie. Julies forældre er velhavende, men Julie tager afstand fra […]

Et andet land af Nadine Gordimer

af nordstrandend. 12. januar 2012
Bogens første del udspilles i Johannesburg, Sydafrika. Da Julie møder Abdu, illegal, sort indvandrer, som bor i baglokalet til det bilværksted, hvor han arbejder – bliver hun forelsket. Vennerne ved stambordet gør plads til Julies “orientalske prins”, og inden længe er Abdu flyttet ind hos Julie. Julies forældre er velhavende, men Julie tager afstand fra […]