NYESTE
Født:
1971, Danmark

Morten Ramsland

Bor Brabrand ved Århus.
Er cand.mag. i dansk og kunsthistorie. Kunstmaler.

Han fik i 2005 De Gyldne Laurbær for Hundehoved. Bogen er oversat til 20 sprog.

Bibliografi

1993  Når fugle driver bort (digte)

1998  Akaciedrømme

2004  Da Bernard skød hul i himlen (billedbog)

2004  Da Børge B blev gennemsigtig (billedbog)

2005  Hundehoved

2005  Onkel Pedro kommer hjem (billedbog)

2005  Pedes uhyrer (billedbog)

2006  Havmanden (billedbog)

2006  Tarvelige Tom (billedbog)

2008  Malte Mus (billedbog)

2010  Sumobrødre

2017  Æg

2017  Uhyrlige historier

 

Uhyrlige monstre af Morten Ramsland

af Sanne78d. 31. maj 2017
Uhyrlige historier indeholder fem historier, hvor vi blandt andet møder Onkel Pedro som er verdens mester i at klatre i lygtepæle, har tæsket en bjørn, brækket ryggen på en haj og kæmpet mod sørøver. Børge B, der var verdens bedste søn ifølge hans forældre, bare ikke til at tisse i toilettet. Pedes uhyrer, som bliver […]

æg af Morten Ramsland

af Vibeke Holm Andersend. 24. marts 2017
Bogen starter med, at en dreng får tæsk af 3 ”kammerater” og en skrubtudse stoppet i munden. Det foregår nede i mosen, og pludselig synker drengen ned i mosen, ind i en anden tid, hvor han møder personer fra fortiden. Jeg fik straks associationer til ‘Sumobrødre* – men bortset fra tudsen og bankene er der […]

Sumobrødre af Morten Ramsland

af Splintd. 29. august 2015
Det er ikke altid nemt at være barn. Man skal helst være stærkere end de andre. Og jo flere bandeord, sjofelheder, drengestreger man kan finde på jo bedre. Der er jo for eksempel ikke noget sjovere end at putte en skrubtudse i fryseren for at se om den kan tåle kulden. Og når man så […]

Malte Mus af Morten Ramsland

af Susanne Hilligsø Sørensend. 26. januar 2012
Malte ligner en mus. Det driller de andre børn ham i hvert fald altid med. Især anføreren Frank er en bølle, og ofte gemmer Malte sig i buskene. Lillesøster Maria kender til Maltes vanskeligheder og til gemmestedet, men mor og far bliver aldrig indviet i hans problemer. En dag bliver Malte til den lille mus, […]

Da Børge B blev gennemsigtig af Morten Ramsland

af Susanne Hilligsø Sørensend. 15. januar 2012
“Da Børge B blev gennemsigtig” er en fantastisk børnebog med et alvorligt emne. For hvor galt kan det mon gå, hvis dine forældre ikke vil se dig som du er? Børge B kan næsten alt. Han er stærk, sej og ikke bange for noget. Hans mor ser på ham med beundring i blikket og hans […]

Sumobrødre af Morten Ramsland

af tanjasend. 19. december 2010
“Sumobrødre” handler om den 11-årige Lars, der bor i Paradishaven, en forstad til Odense. Historien foregår i starten af 1980erne, før computeren og fjernsynet for alvor gjorde sit indtog, og dengang raske drenge tilbragte al deres fritid udendørs. Miljøet er et forstadskvarter med et utal af slagsbrødre der forsøger at bekæmpe hinanden med alle tænkelige […]