NYESTE
Født:
1964, Danmark
Fotograf:
Camilla Stephan

Morten Hesseldahl

Uddannet grafonom og cand.phil. i filosofi.

I 90’erne blev han involveret i forlagsverdenen, bl.a. som redaktør på Gyldendal og forlagschef for Høst & Søn. I 2002 blev han direktør for Bonnier Forlagene.Denne post forlod han i 2007 for at blive direktør for dagbladet Information. Han er desuden medstifter af tænketanken CEPOS og medlem af bestyrelsen for Dansk PE

Bibliografi

1998  Rebellen

2007  Drager over Kabul

2009  Natten er lige begyndt

2010  Danmark besat (tegneserie)

2011  Blodet fra solsortesletten

2013  En tid til at dø

2014  Ernestos hænder

2016  Manden fra Lavlandet

2016  Det cubanske efterår (graphic novel)

 

Det cubanske efterår af Morten Hesseldahl & Henrik Rehr

af Bjarne Jensend. 11. september 2016
Det er mere end 20 år siden, at makkerparret Hesseldahl og Rehr sidst samarbejdede om et tegnese­rie projekt. Dengang var det omkring storværket “Danmark besat”, der udkom i fem bind. Denne gang har de kastet sig over journalisten Jan Stages liv. “Her følger Stages historie, som han har for­talt den til mig. Jeg sværger på, […]

Manden fra Lavlandet af Morten Hesseldahl

af Splintd. 3. maj 2016
Det er ikke en lang bog, men den er godt nok tung. Den er rodet og forvirrende. Man starter ellers med at komme ok ind i en historie men så bliver der alt for mange ting at holde styr på, for mange detaljer og den fanger ikke… Bogen handler om nogen forskellige personer der kender […]

Drager over Kabul af Morten Hesseldahl

af Lars Poulsend. 2. juni 2015
En ung kunstner bliver uforvarende rodet ind i en række begivenheder der vender op og ned på hans liv. En islamistisk terrorcelle planlægger et anslag mod et besøg af Afghanistans præsident hos den danske udenrigsminister. En anløben og lidt for godtroende PET agent, en tidligere russisk KBG agent og andet godtfolk af samme kaliber, udgør […]

Ernestos hænder af Morten Hesseldahl

af Bjarne Jensend. 20. juni 2014
“Ernestos hænder” er min første bog af Morten Hesseldahl, har dog læst flere af hans “Danmark besat” tegneserier. Vi følger Jakob Mimer, der er ansat på et forlag og som kæmper for skønlitteraturen frem for populærvidenskaben og krimisucceserne. Hans gamle ven, Mikkel Fjordager, dør efter kort tids sygdom, men i hans efterladte papirer identificerer han […]

Danmark besat af Morten Hesseldahl

af Ann-Kristined. 20. juni 2014
Hvem kan man stole på under en krig og hvad skete der egentlig under 2.verdenskrig i Danmark? Dette er blot nogle af de problemstillinger som Hesseldahl, Roland og Rehr arbejder med i denne serie af tegneserier, som jeg har læst i en samlet version. Vi følger Freddy Sander og hendes fader, et par af hendes […]

Natten er lige begyndt af Morten Hesseldahl

af Lars Poulsend. 20. juni 2014
FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia: Colombias revolutionære væbnede styrker) kidnapper en ung dansker, og kræver en million dollars i løsepenge af hans arbejdsgiver. En gruppe revolutionære danskere, der støtter FARC, tager sig af kommunikationen med arbejdsgiveren, hvis direktør gør sit bedste for at holde skruen i vandet. Sideløbende er en dansk finansmand i fuld […]