NYESTE
Født:
1906, Danmark

Mogens Klitgaard

Født i Valby, Danmark. Død 1945.

Blev forældreløs som 9-årig og boede på børnehjemmet Det kongelige Opfostringshus fra han var 11 til 14 år gammel. Blev modvilligt gartner, men tog en dag cyklen og indledte en ti år lang vandretur i Europa.

Dette rakkerliv medførte tuberkolose og det var mens han kom sig på et sanatorium, at han begyndte at læse og senere skrive selv. Debuterer i 1937 romanen “Der sidder en mand i en sporvogn”.

Kilde: Dansklærerforeningen

Læs mere her.

Bibliografi

1937  Der sidder en mand i en sporvogn

1938  Gud mildner Luften for de klippede Faar

1940  Ballade paa Nytorv

1940  De røde Fjer

1941  Elly Petersen (radiospil) 

1942  Den guddommelige Hverdag

1989  Hverdagens Musik (noveller i udvalg)

 

Der sidder en mand i en sporvogn af Mogens Klitgaard

af Christina Andersend. 2. juli 2011
I 1937 udkom Mogens Klitgaards debutroman “Der sidder en mand i en sporvogn”. Romanen er et socialrealistisk, knugende dybfølt portræt af Danmark i 30erne og et tidløst billede af det fortabte menneske. Bogen er en klassiker fordi det historiske billede af tiden står helt tydeligt for læseren, som var man selv med i sporvognen. Præcist […]