NYESTE
Født:
1960, USA

Mike Mignola

Begyndte i 1980 som illustrator i The Comic Reader.

I 1983 arbejdede han som tegner ved Marvel Comics. Har siden da illustreret og skrevet flere tegneserier og graphic novels, og vundet et utal af priser.

Fra 2007-2014 helligede Mignola sig manuskriptarbejdet, mens tegnearbejdet på Hellboy blev overladt til andre.

Hellboy serien findes i utallige samlinger og genudgivelser.

Bibliografi

1994  Hellboy – Ondskabens frø (tegneserie)

1997  Væk djævelen

1998  The chained coffin and others

2000  Hellboy : Undergangens højre hånd (tegneserie)

2002  Conqueror worm

2006  Strange places

2008  Darkness Calls

2010  The wild hunt

2010  The crooked man and others

2010  Masks and monsters

2011  Hellboy – Troldheksen og andre historier

2011  The bride of hell and others

2012  The storm and the fury

2014  Hellboy in hell and others

2016  Hellboy in hell volume 2, the death card

2017  Into the silent sea

 

Hellboy in hell volume 2, the death card af Mike Mignola

af Jens Markvardsend. 19. september 2018
Hele præmissen for dette album er at Hellboy er død og sendt til helvede, hvilket ikke burde komme som en overraskelse for en gennemsnitlig Hellboy-fanatiker, da hans død var den sensationelle afslutning på “The storm and the fury”. Det troede man så skulle sætte en stopper for Hellboys martrede sjæl, som Mignola har pisket rundt […]

Hellboy : into the silent sea af Mike Mignola og Gary Gianni

af Jens Markvardsend. 2. september 2018
Jeg begynder at føle mig som en af de to gamle gubber der sidder og skælder ud efter hver sketch i Muppet Show, for når det kommer til Mike Mignola og hans Hellboy, er det meget lang tid siden at der reelt har været noget at være begejstret for. Faktisk skal vi helt tilbage til […]

Hellboy – The crooked man and others Af Mike Mignola

af Jens Markvardsend. 25. maj 2017
Albummet er fra den periode hvor Mignola overlod tegnerabejdet til andre, mens han selv skrev alle manuskripter. Det indeholder dog en undtagelse, for ‘In the chapel of Moloch’ er 100% Mignola. Men lad os dvæle ved titelhistorien, der strækker sig over mere end halvdelen af albummet. ‘The crooked man’ er inspireret af de myter der […]

Hellboy – the midnight circus af Mike Mignola

af Jens Markvardsend. 26. oktober 2015
Kort efter anden verdenskrig løber den endnu ikke voksne Hellboy rundt og leger i gangene på The Bureau for Paranormal Research and Defense (BPRD) – et ret imposant navn. I kantinen overhører han en samtale mellem to mænd om gårdsdagens scoring, men da knægten spørger ind til de slibrige detaljer får han at vide at […]

Hellboy in Hell The descent af Mike Mignola

af Jens Markvardsend. 17. oktober 2015
Med Mignola tilbage ved tegnebrættet efter ti år, skal det vise sig om det har været ventetiden værd. Miljøet har nu den helt rigtige aura, uanset hvem der ellers har tegnet og hvor tæt den enkelte har været på Mignolas streg, så er hans tegnestil ret unik og derfor umulig at kopiere. Den der har […]

Darkness calls af Mike Mignola

af Jens Markvardsend. 18. juli 2015
Under Mike Mignolas ti år lange tegneeksil har Hellboy serien ikke stået stille, for andre har overtaget tegnearbejdet, og ingen har ramt Mignolas gotiske Hellboyunivers så godt som Duncan Fegredo. Det er uhyggeligt tæt på Mignolas tegninger, forskellen ligger i detaljen, men inkarnerede fans vil opdage forskellen allerede fra første side. Og man kan ikke […]