NYESTE
Født:
1960, Danmark
Fotograf:
Maria Fonfara

Michael Larsen

Michael Larsen, født i 1961, er uddannet journalist. Den navnkundige kritiker Poul Borum havde navne som Finn Søeborg, Leif Panduro og Dickens fremme ved modtagelsen af forfatterens humoristiske debutroman Med livet i hælene. Men allerede med sin anden roman, Uden sikker viden, afslørede Michael Larsen helt andre og uventede sider af forfatterskabet. Den dystre spændingsroman blev samtidig forfatterens internationale gennembrud. Romanen, der blev solgt til udgivelse i over 20 lande, høstede anerkendelse i aviser verden over – lige fra The Washington Post til Le Monde. Siden fulgte endnu to spændingsromaner, Slangen i Sydney og Femte sol brænder og desuden filmmanuskriptet til Operation Cobra. Michael Larsens udgav derefter i 2004 Den store tid – Aftenlandet og fuldendte det prisbelønnede værk med Den store tid – Stormen i 2008. Omkring dette tidspunkt var forfatteren flyttet til Ærø, hvor han endnu er bosat. Her har han skrevet og illustreret Ærø i tanke og streg og Ærø i tanke og streg II. Sidste år overraskede han på ny ved at udsende den meget roste fagbog, Ærøs Natur, som han selv har fotograferet og illustreret. Og i 2015 udkom så den længe ventede spændingsroman, Mordet på øen, som markerer forfatterens stærke comeback på krimiscenen. Romanen er da også allerede blevet mødt med en regn af stjerner og hjerter fra avisernes anmeldere. I 2017 kom efterfølgeren til Mordet på øen, Dødens kode, og her i år udkom så Den der falder.

Michael Larsen arbejder både som naturfotograf, forfatter, journalist og kunstner og bor på Ærø med sin hustru, Gro Madsen. Sammen har de to piger, Merle og Maika.

Bibliografi

1992  Med livet i hælene

1994  Uden sikker viden

1997  Slangen i Sydney

2000  Femte sol brænder

2003  Jagten på sandheden (samlet udg.) 

2004  Den store tid – Aftenlandet

2008  Den Store Tid – Stormen

2015  Mordet på øen

2017  Dødens kode

2020  Den der falder

 

Den der falder af Michael Larsen

af Bjarne Jensend. 13. april 2020
Vidste du, at Dan Brown bor på Ærø og faktisk hedder Michael Larsen? Det er nu ikke helt rigtigt, men selv siger forfatteren om bogen, ”at stort set alle væsentlige ting i romanen er virkelighed fra ende til anden. Hændelserne er ægte. Disse ting er virkelig sket. Selv de ting, hvor man som læser nok […]

Femte sol brænder af Michael Larsen

af Splintd. 28. oktober 2014
Dette er en bog om arkæologi, astroarkæologi, mord og en flygtning. Eller rettere den kvindelige hovedperson som arbejder med astroarkæologi skal hjælpe med at opklare et mord som er begået på en mand der kun har efterladt sig en stor sten og et svastikategn. Hun er kommet til Danmark fordi hun ellers ville blive slået […]

Slangen i Sydney af Michael Larsen

af Hans Christian Davidsend. 9. april 2012
Vi lever i en bizar blanding af højteknologisk maskinkultur og højtudviklet middelalder, ikke bare i verden som helhed, men i selve den oplyste verdens egne cirkler. Vi har mistet fornemmelsen for, at civilisation og natur hører strengt sammen, fordi vi i en hvirvelvind af tv-udsendelser og avisoverskrifter har fået en forestilling om, at mennesket har […]

Den Store Tid – Stormen af Michael Larsen

af Stig Jd. 17. juni 2008
“Den Store Tid – Aftenlandet” udkom i 2004 og “Den Store Tid – Stormen” er andet og afsluttende bind. Michael Larsen fortæller med sine to bind om tiden på tærsklen af den moderne tid, hvor kulturkampen raser på alle fronter. Brødrene Adler (læs: Brødrene Brandes) har sat sig tungt på kulturen og de forfattere eller […]

Den store tid – Aftenlandet af Michael Larsen

af Stig Jd. 7. december 2004
Lars Mikkelsen er trods sine kun nitten år en talentfuld forfatter. Træt som han er, af sin tyranniske og utro far, bryder han med hjemmet og søger lykken i København. I den idealistiske tro på at kunne realisere sig gennem kunsten, og skabe en smukkere og mere retfærdig verden. Handlingen udspilles omkring år 1900, hvor […]