NYESTE
Født:
1956, USA

Michael Connelly

Født i Philadelphia, Pennsylvanania, USA. Bor i Florida.

Har en B.A. i journalistik. Har tidligere arbejdet som kriminalreporter for Los Angeles Times.

Bibliografi

1992  Det sorte ekko

1993  The Black Ice *

1994  Det tolvte offer

1995  Den sidste prærieulv

1996  De parallelle mord

1997  Mafiaspil

1998  Blodspor

1999  Engleruten

2000  Vildfaren måne

2001  Mørkere end natten

2002  Skeletternes by

2002  Chasing the Dime *

2003  Nattens konger

2004  Malstrøm

2005  Det sidste ord

2005  Limousineadvokaten

2006  Echo Park

2007  The Overlook *

2008  Den enes død

2009  Fugleskræmslet

2009  Ni drager

2010  The Reversal *

2011  The Fifth Witness *

2011  Magtspillerne

2012  Snehvide

2013  The Gods of Guilt *

2014  Mordbrand

2015  The Crossing *

2016  Bag slørene

2017  Nathold

2017  To slags sandhed

2018  Dark Sacred Night *

 

*) Ikke udgivet på dansk

 

To slags sandhed af Michael Connelly

af Bjarne Jensend. 30. oktober 2018
Kriminalbetjenten Harry Bosch nærmer sig med hastige skridt de 70 år, men han er still going strong. Han arbejder som frivillig i den lille politikreds San Fernando i Los Angeles. Her har han lavet sit eget lille kontor i en af cellerne i stationens arresthus. Mens han sidder og gennemgår en sag, får han besøg […]

Mafiaspil af Michael Connelly

af Jens Markvardsend. 25. maj 2018
Det her er ’trunk music’, musik fra bagagerummet hvor liget af en forretningsmand ligger og rocker. I levende live producerede han billige lortefilm, men hans primære indtægter kom fra en nebengeschäft som hvidvasker for en Las Vegas mafioso. Men nu er han død, skudt i nakken på klods hold i vaskeægte lejemorderstil. Så Harry Bosch […]

Nathold af Michael Connelly

af Bjarne Jensend. 11. marts 2018
Kriminalassistent Renée Ballard arbejder på natholdet ved LAPD i Hollywood distriktet. Hendes makker er den lidt udbrændte Jenkins, men ham hører man nu ikke meget til, for Ballard arbejder bedst solo. Hun er blevet degraderet fra den prestigefyldte Røveri og Drab afdeling, pga en personalesag. Om dagen sover hun oftest i et telt på stranden, […]

Bag slørene af Michael Connelly

af Bjarne Jensend. 23. september 2017
“The Wrong Side of Goodbye” har på dansk fået den lidt underlige titel, “Bag slørene”. Det er Michael Connellys 29. bog og den har atter Harry Bosch som hovedperson. Han har igen igen skippet jobbet som kriminalbetjent i LAPD og er nu privatdetektiv. Men han kan alligevel ikke helt slippe jobbet som politimand og arbejder […]

De parallelle mord af Michael Connelly

af Jens Markvardsend. 1. september 2017
Ikke alle Connellys bøger handler om Harry Bosch, og selvom hovedpersonerne faktisk kører forbi Bosch´s hus, er køreturen det tætteste vi kommer på Bosch i ‘De parallelle mord’. Her er hovedpersonen i stedet jeg-fortælleren Jack McEvoy, der er journalist  vis bror netop er blevet myrdet. Eller politiet anser det for et selvmord, men Jack nægter […]

Den sidste prærieulv af Michael Connelly

af Jens Markvardsend. 3. juli 2017
Fordrukne, kantede og koleriske Harry Bosch har kastet lidt for meget rundt med sin chef, og er sendt på orlov – tvangsindskrevet til psykologvurdering. Den stakkels kvindelige psykolog har sit at se til med en klient der mildest talt er usamarbejdsvillig og kolerisk som en tasmansk djævel. Bosch er ude af stand til at holde […]