NYESTE
Født:
1956, USA
Fotograf:
Nancy Pastor/Polaris

Michael Connelly

Født i Philadelphia, Pennsylvanania, USA. Bor i Florida.

Har en B.A. i journalistik. Har tidligere arbejdet som kriminalreporter for Los Angeles Times.

Bibliografi

1992  Det sorte ekko

1993  The Black Ice *

1994  Det tolvte offer

1995  Den sidste prærieulv

1996  De parallelle mord

1997  Mafiaspil

1998  Blodspor

1999  Engleruten

2000  Vildfaren måne

2001  Mørkere end natten

2002  Skeletternes by

2002  Chasing the Dime *

2003  Nattens konger

2004  Malstrøm

2005  Det sidste ord

2005  Limousineadvokaten

2006  Echo Park

2007  The Overlook *

2008  Den enes død

2009  Fugleskræmslet

2009  Ni drager

2010  The Reversal *

2011  The Fifth Witness *

2011  Magtspillerne

2012  Snehvide

2013  The Gods of Guilt *

2014  Mordbrand

2015  The Crossing *

2016  Bag slørene

2017  Nathold

2017  To slags sandhed

2018  Mørkets ridder

2019  Brande i natten

 

*) Ikke udgivet på dansk

 

Brande i natten af Michael Connelly

af Bjarne Jensend. 29. marts 2020
Harry Bosch humper afsted til sin gamle mentors begravelse. John Jack Thompson lærte Bosch op som kriminalmand for mange år siden, og den snart 70 årige Bosch er ved at komme sig over en operation, der har givet ham et nyt knæ, og virker næsten også til at have det ene ben i graven. Thompsons […]

Mørkets ridder af Michael Connelly

af Christian Møgeltoftd. 12. februar 2020
Michael Connelly er politikrimiens ukronede mester, og hans nu pensionerede detective Harry Bosch er tilsvarende ikonisk; en sammenbidt slider, der bare bliver ved og ved, indtil Los Angeles’ bad guys sidder bag tremmer eller bliver til ormeføde. Et enigt anmelderkorps udråber “Mørkets ridder” som et mesterværk. Og der er da bestemt også mesterlige træk i […]

Blodspor af Michael Connelly

af Jens Markvardsend. 14. december 2019
Terry McCaleb er rekonvalescent efter en hjertetransplantation. Hjerteoperationen bringer ham i mediernes søgelys og Los Angeles Times bringer en artikel om den tidligere FBI-agent, kendt i offentligt for at have fanget flere seriemordere. Artiklen zoomer ind på hans helbredsproblemer og den dermed følgende tvangspensionering. Og så dukker Graziela Rivers op, hun har læst artiklen og […]

Mørkets ridder af Michael Connelly

af Bjarne Jensend. 12. april 2019
Forlaget Klim har indhentet Connellys amerikanske udgivelser, hvor ’Mørkets ridder’ er sidste nye fra den produktive forfatters hånd. Så mangler vi blot syv ældre udgivelser, der er sprunget over gennem årene. Bosch får i denne bog følgeskab af sit kvindelige modstykke, Renée Ballard, som vi blev præsente­ret for i ’Nathold’ (2018). Hun arbejder stadig på […]

Two Kinds of Truth af Michael Connelly

af avnond. 25. december 2018
Det er en god bog, lidt langsom til at begynde med men så kunne jeg ikke lægge den fra mig. Der er to sager (en ny og en gammel) som Harry Bosch arbejder med; han er pensioneret detektiv og arbejder som frivilig på en lille politi station med kontor i en fange celle; han prøver […]

To slags sandhed af Michael Connelly

af Bjarne Jensend. 30. oktober 2018
Kriminalbetjenten Harry Bosch nærmer sig med hastige skridt de 70 år, men han er still going strong. Han arbejder som frivillig i den lille politikreds San Fernando i Los Angeles. Her har han lavet sit eget lille kontor i en af cellerne i stationens arresthus. Mens han sidder og gennemgår en sag, får han besøg […]