NYESTE
Født:
1963, USA

Michael Chabon

Født i Washington, D.C.

Har taget en bachelorgrad i kunst på universitetet i Pittsburgh og en Master of Fine Arts fra University of California, Irvine.
Modtog 2001 pulitzer prisen for ‘Den utrolige historie om Kavalier & Clay’

Bibliografi

1988  Pittsburgh-mysterierne

1991  A Model World and Other Stories (noveller) *

1995  Wonder Boys *

1999  Werewolves in Their Youth (noveller) *

2000  Den utrolige historie om Kavalier & Clay

2002Summerland*

2004The Final Solution*

2007  Det jiddische politiforbund

2007  Landevejens riddere

2008  Maps and Legends (essays) *

2012  Telegraph Avenue

 

*) Ikke udgivet på dansk

 

Yiddish Policemen’s Union af Michael Chabon

af peped. 5. august 2015
En rablende fortalt historie om en politimands liv og det spind af kriminalitet, han bliver fanget i.Det er spring i tid, det er detaljeknepperi i hver scene og hvert et åndedrag, og det er utrolig kompakt skrevet. Chabon tager udgangspunkt i et forslag fra 1940 om at åbne en del af Alaska for de flygtende […]

Telegraph Avenue af Michael Chabon

af Christian Møgeltoftd. 11. juli 2013
‘For meget af det gode – er skønt’ sagde Mae West engang. Men hun er jo også amerikaner, og over there elsker mange som bekendt alt i store kvanta. Mantraet ‘less is more’ slog aldrig rigtigt igennem. Michael Chabon er en forrygende velskrivende, amerikansk forfatter med det krøllede hoved fyldt af snurrige indfald og syret-sjove […]

Landevejens riddere af Michael Chabon

af mariemaried. 3. december 2008
“Landevejens riddere” er et eventyrligt drama, der foregår i Kaukasusområdet omkring år 950. Hovedpersonerne er et meget umage par: afrikaneren Amram og frankeren Zelikman. De har slået sig sammen af ensomhed og rejser nu rundt på må og få for at tjene til dagen og vejen. De er ikke guds bedste børn, tværtimod er de […]

Den utrolige historie om Kavalier & Clay af Michael Chabon

af Stig Jd. 30. april 2008
“Den utrolige historie om Kavalier & Clay” handler om de to unge fætre Sam og Joe, der som drenge mødes i Amerika i midten af det tyvende århundrede og begynder at lave tegneserier. Joe, der har en forkærlighed for udbryderkonger, er netop på forbilledlig vis flygtet fra det krigstruede Europa, nærmere betegnet Prag, og flytter […]