NYESTE
Født:
1937, Danmark

Mette Winge

Blev født på Frederiksberg som Merete Elisabeth Hagen.

Uddannet bibliotekar og Dr.phil på en disputats om børnebøger fra 1900-45. Har bl.a. arbejdet på P1 som programchef. Skriver også faglitteratur.

Bibliografi

1988  Skriverjomfruen

1990  Novemberlys

1991  Sandflugt

1993  Den femte vinter

1994  Grønt mørke

1994  Ri og redeligheden (ungdomsbog)

1996  Når fisken fanger solen

1996  P-vagten (let at læse)

1996  Skyggen på hjørnet (ungdomsbog)

1998  Nogle dage i september

1999  Ridderen af den bedrøvelige skikkelse (skuespil)

2000  Farligt forår (børnebog)

2001  Skår

2003  Fuglebal

2004  Jensen? Hvem Jensen? (skuespil)

2005  Et udestående

2006  En gåde i december (børnebog)

2008  Adam og Ovine

 

Skår af Mette Winge

af nordstrandend. 6. august 2015
Jeg har ikke tidligere læst noget af Mette Winge, men kan i kolofonen til denne bog se, at hun har skrevet en lang stribe romaner med historisk tilsnit. ”Skår” kan betegnes som en samtidsroman. Titlen er dobbelttydig, og henviser til en masse kinesisk porcelæn, der bliver slået i stykker, men også de skår, der går […]

Adam og Ovine af Mette Winge

af Knud Larnd. 23. december 2008
Danmarks store nationalskjald, Adam Öehlenschläger, ligger for døden. Den fattige pige Ovine, som han kort tid forinden er stødt ind i og har fattet interesse for, besøger ham på hans dødsleje. Den gamle digter ligger med store smerter og har mange drømme/mareridt, hvori man hører om hans liv og bedrifter, kærlighed og fjendskaber. Han skriver […]

En gåde i december af Mette Winge

af Carina Sørensend. 4. december 2006
Hermed en ny kalenderhistorie med 24 kapitler som sikkert vil fornøje mange, store som små i julemåneden. Historien foregår i København i 1870´erne og byder på både spænding og et stykke danmarkshistorie. Anton er ikke særlig glad for livet i København, da vi møder ham i starten af bogen. Han er stort set utilfreds med […]