NYESTE
Født:
1968, Danmark
Fotograf:
Christiane Helsted Juul

Mette Vedsø

Uddannelse: Cand.scient. i kemi og bioteknologi, Aarhus Universitet og University of Strathclyde, Glasgow, 1993. Forfatterskolen for Børnelitteratur, 2010.

Mette Vedsø skriver om hverdag og følelser, og begge dele skildrer hun skarpt og indsigtsfuldt i sit forfatterskab. Hun skriver socialrealistisk børne- og ungdomslitteratur, hvor hun tager alvorlige emner op og viser barndommens skyggeside. I børnebogsserien om Vera skriver hun for eksempel om skilsmisse, og i ungdomsbøgerne ”Død og citronmåne” og ”Stav til psyko” skriver hun blandt andet om død og vold. Bøgerne er dog langtfra triste, for Mette Vedsø skriver med håb, humor og varme, og hendes hovedpersoner oplever også en masse glæder midt i den til tider svære barndom.

Debuterede i 2011 med bogen “Kærlighedskødboller”

Bibliografi

2011  Kærlighedskødboller, Børnebog

2011  Vera, Børnebog

2012  Videre med Vera, Børnebog

2012  Kaos & Kolonihave, Børnebog

2013  Stav til Psyko, ungdomsbog

2014  Dumme Lili, Billedbog

2014  Død og Citronmåne, ungdomsbog

2014  Kaffe i kommoden, Børnebog

2015  To plus to er Koko, Børnebog

2015  Alting Ramler, ungdomsbog

2016  Glemmer du (billedbog)

 

 

To minutter i dommedag af Mette Vedsø

af Susanne Hilligsø Sørensend. 19. november 2017
To minutter i dommedag handler om unge mennesker. Unge mennesker, der gerne vil være sig selv, selvstændige, upåvirkelige. Og som er alt andet end det. Det er otte noveller, hvor hovedpersonerne alle søger at definere sig selv, hvilket er lettere sagt end gjort. Især når man er under pres. Pres fra familien, pres fra vennerne, […]

Glemmer du af Mette Vedsø

af Sanne78d. 5. november 2016
Sidste sommer gik Susis farmor til fitness og gravede selv hendes kartofler op og lavede muffins til Susi, når hun kom på besøg. Hun vidste alt og kunne altid give et svar på alle Susis spørgsmål. Men da efteråret nærmede sig, begyndte Susis farmor at blive underlig. Hun begyndte at fare vild i byen, koge […]

To plus to er Koko af Mette Vedsø

af Susanne Hilligsø Sørensend. 14. november 2015
”Munden er sur, maven er tyk, og antikbutikken lyser i baggrunden. mor i glas og ramme, sådan har det altid været. Billedet er fra den dag, Koko blev født, et par timer inden. Det skete midt i butikken, midt mellem malerier og mørke møbler, den historie har far fortalt mere end én gang.” Koko kan […]