NYESTE
Født:
Danmark
Hjemmeside:
http://mette-sø.dk/
Fotograf:
Kenneth Nguyen

Mette Sø

Født i København og opvokset på Østerbro.

I dag arbejder hun som forfatter og freelanceresearcher på film- og tv-serier. Hun har taget en eksportuddannelse, og arbejdede under uddannelsen og de næste fem år i reklamebranchen.

Litteraturpriser: Rejselegat, Statens Kunstfond, 2011 og 2013.

Bibliografi

2010  Petit Petit

2012  I en snæver vending

2013  Snebær

2014  fordi at

2017  Sommergræs, vinterorm

 

Sommergræs, vinterorm af Mette Sø

af Ann-Kristined. 27. juni 2017
Hvad skal man gøre, når man pludselig står uden job, kæreste og far og hvad har landene Finland, Grækenland og Rumænien til fælles, siden det er disse lande vores hovedperson Billi tager til sådan ud af det blå? Mette Sø tager i denne roman sine læsere i hånden og lader hendes hovedperson Billi få følgeskab […]
Sommergræs, Vinterorm af Mette Sø

Sommergræs, vinterorm af Mette Sø

af Jette S. F. Holstd. 24. maj 2017
Billie har mistet alt. Hendes far er lige død. Hendes kæreste har forladt hende. Og hun har mistet sit job, da kuvertfabrikken, hvor hun var ansat, blev solgt til tyskerne. I dette vakuum beslutter hun sig for at rejse ud. Først til Finland for at opsøge papiret og finde ud af, om det har det […]

Fordi at af Mette Sø

af Susanne Hilligsø Sørensend. 2. august 2015
  Nudansk ordbog online siger om FORDI AT: ”ofte, især i talesprog, sammen med at, men konstruktionen regnes af nogle for ukorrekt nogle gange så bliver vores lærerinde lidt sur, fordi at vi kommer til at lave lidt for meget ballade”. Jeg ser titlen på bogen som en heads-up fra Mette Sø. Hun bruger sproget som […]

Snebær af Mette Sø

af Christina Andersend. 22. februar 2014
2. verdenskrigs romanen “Snebær” ser på krigen gennem øjnene på tre unge kvindelige modstandsfolk med kodenavnene Moskva, Pim og Spot. Moskva er 19 år gammel og den primære hovedperson. Hun har for længst forliget sig med tanken om at hun ikke kan leve et normalt liv, og er gået under jorden i det besatte Danmark. […]