NYESTE
Født:
1969, Danmark

Mette Moestrup

Født i Århus og flyttede som 3-årig til Sdr. Harridslev i Vendsyssel, hvor hun voksede op.

Musisk-sproglig student fra Hjørring Gymnasium i 1988. Cand.phil. i litteraturhistorie ved Århus Universitet. Bor på Vesterbro sammen med sin søn og arbejder som lærer på Forfatterskolen i København.

Læs mere her.

Bibliografi

1998  Tatoveringer (digte) 

2002  Golden Delicious (digte) 

2006  Kingsize (digte) 

2007  Ti grønne fingre (fra 5 år) 

2012  Dø, løgn, dø (digte)

 

Omina af Naja Marie Aidt og Mette Moestrup

af newyorkcitygirld. 4. februar 2019
For et par år siden udkom digtsamlingen ”Omina” af Naja Marie Aidt og Mette Moestrup. I anledning af bogens udgivelse blev de to forfattere interviewet til en forfattermorgen på deres forlag, Gyldendal, hvor jeg overværede interviewet. Under dette interview husker jeg, at Naja Marie Aidt nævnte, at der var flere af digtene i denne bog, […]

omina af Naja Marie Aidt og Mette Moestrup

af Simon Rohde Kure Hamannd. 4. juni 2017
omina er en digtsamling skrevet af de to forfatterinder Naja Marie Aidt og Mette Moestrup i fællesskab. Hele denne tendens med at udgive bøger skrevet af flere end én er meget oppe i tiden. Dette kan ses som en slags anden-bølge-opgør med idéen om forfatteren som en skrivende singularitet, men dette er ikke et emne, […]

Dø, løgn, dø af Mette Moestrup

af Lise Dilling-Hansend. 28. juli 2012
“Dø, løgn, dø” er ikke en digtsamling, der er bange af sig. Faktisk vil jeg næsten sige, at den er flabet i sin brug af sproget. Det er ikke nødvendigvis dårligt: “Jeg sidder i et hul og klukler/ så brysterne hopper og kønnet,/ skrabet bar og blødende,/ skraber bunden. Hullets/ bund mod kønnets mund/ er […]

Kingsize af Mette Moestrup

af Knud Larnd. 9. oktober 2008
Moestrup er – som i de to tidligere digtsamlinger ”Tatoveringer” (1998) og ”Golden Delicious” (2002) – helt sig selv. Bragende derudaf i fuldt sprogligt vigør – dette er spændstigt og skarpt sprog! – og samtidigt underlig digterisk stille i sin konstante kredsen om denne danske drama queens oplevelse af verden omkring hende anno 2006. Vi […]

Golden Delicious af Mette Moestrup

af Jeppe Od. 27. februar 2008
Mette Moestrup Af og til tvinger M. M. billeder frem i mit hoved. Her sidder uglen fra Peter Plys og fortæller endeløse lettere fragmenterede men alligevel sammenhængende historier fra gamle dage. Men M. M. fortæller selvfølgelig i sit eget univers og uglebilledet er sikkert bare opstået fordi min datters yndlingsfilm pt. er Peter Plys. M. […]