NYESTE
Født:
1968, Danmark
Hjemmeside:
http://finderup.dk/
Fotograf:
Robin Skjoldborg, 2015

Mette Finderup

Født i Hvornum ved Hobro. Bor nu i Glostrup.

Uddannet i litteraturhistorie ved Århus Universitet. Har bl.a. arbejdet som redaktaktionschef på Bil Magasinet, var med til at skabe magasinet Woman og har været redaktør for Bonniers bogklubber og senest Gyldendals Børnebogklubber. Stiftede i 2003 virksomheden Abrasax, der sælger tekst, redigeringsydelser og ideer. Gemini serien er skrevet sammen med Thomas Munkholt (Mette Finderups mand).

Bibliografi

1998  Orla the Økoman på nye opgaver (børnebog)
2005  Amirs amulet (børnebog)
2005  Daniel fra B-klassen (børnebog)
2005  Historier fra Valhal (billedbog)
2006  Emmy 1 – Et nyt liv truer (fra 10 år)
2006  Marsmanden og andre fortællinger fra Sogneager (noveller)
2007  Dødsgudens løgne (ungdomsbog)
2007  Emmy 2 – møgtur til Sverige (fra 10 år)
2007  Emmy 3 – den fedeste sommer – or not (fra 10 år)
2008  Emmy 4 – Dramaqueen i Vestjylland (fra 10 år)
2008  Emmy 5 – Goth nytår (fra 11 år)
2008  Støvets Land (ungdomsbog)
2009  Blink. En kærlighedsroman (fra 14 år)
2009  Emmy 6 – Nu med udvoksning (fra 11 år)
2010  Emmy 7 – Tour de France Paris (fra 10 år)
2011  Gemini 1: Forbyttede børn (fra 12 år)
2011  Gemini 2: Veje mellem verdener (fra 12 år)
2011  Lasse-Leif er alene hjemme (fra 3 år)
2011  Lasse-Leif vil ikke tale menneskesprog (fra 3 år)
2011  Petrea (let at læse)
2011  Sværdets mester 1: Tvekampen (fra 8 år)
2011  Sværdets mester 2: Den udstødte prins (fra 8 år)
2012  Den grønne ø 1: Smertens barn (ungdomsbog)
2012  Sværdets Mester 3: Tyvekongens By (fra 8 år)
2012  Sværdets Mester 4: Dybe sø (fra 8 år)
2013  Den grønne ø 2: Blodvarslet (ungdomsbog)
2013  Lasse-Leif – perlepladens forbandelse (fra 3 år)
2014  Lasse-Leif og mormors nej-hat (fra 3 år)
2014  Døde drenge kan ikke sms’e (børnebog)
2014  Petrea og jydemafiaen (let at læse)
2014  Den sultne zombie (fra 7 år)
2014  Den grønne ø 3: Hjerteløs (ungdomsbog)

 

Gemini 2: Veje mellem verdener af Mette Finderup

af Splintd. 17. marts 2015
Dette er toeren i en serie, hvor der er flere bøger på vej. Det er en bog der kun er for teenagere og opefter. Den anbefales også kun fra 12 år og op… Den er bestemt heller ikke letlæselig. Den er flot illustreret men kan ikke rigtig læses for sig selv, for den gir ikke […]

Sværdets Mester 4: Dybe sø af Mete Finderup

af Susanne Hilligsø Sørensend. 21. december 2012
”Den Dybe Sø” er det næstsidste stop på prins Milos rejse, inden ankomsten til troldmanden, der kan redde broderes sjæl fra ‘Blodtunge’. Trods Milos samvittighedskvaler over at skulle ofre slaven til ‘Blodtunge’ er han stadig ikke et af de mest gennemført sympatiske mennesker: “Næste dag satte han hende op på hesten. Han var også lige […]

Sværdets Mester 3: Tyvekongens By af Mette Finderup

af Susanne Hilligsø Sørensend. 21. december 2012
Drengen med spaghettiarmene drager videre, for at få penge nok til at få sværdet ‘Blodtunge’ smedet om, så hans brors hvileløse sjæl kan frigives. Det er imidlertid ikke nemt at klare sig, når man er en lille, undseelig svækling, og slet ikke i Tyvekongens by. Milo må i bogstaveligste forstand gå igennem en masse lort, […]

Den grønne ø 1: Smertens barn af Mette Finderup

af Susanne Hilligsø Sørensend. 6. oktober 2012
Gyrith er en ung pige i vikingetidens Danmark. Hun bor sammen med sine forældre og sin bror, Ulver og sin bedste veninde, Ravnfager, på en stor boplads. Faren er høvding og moren er følgelig den mægtigste kvinde på bopladsen. På grund af dette er det Gyrith, der, som hendes mor før hende og bedstemoren før […]

Sværdets mester 2: Den udstødte prins af Mette Finderup

af Susanne Hilligsø Sørensend. 7. april 2012
Prins Milo skal hen til troldmanden Agrim med sværdet Blodtunge. Kun han kan ødelægge sværdet med de fortabte sjæle, hvis liv det forheksede sværd har taget. Agrim vil dog have 100.000 guldstykker for denne opgave – et beløb som Milo ikke lige har. Og hvad gør en ung prins så? Han lister sig ned i […]

Sværdets mester 1: Tvekampen af Mette Finderup

af Susanne Hilligsø Sørensend. 7. april 2012
Prins Milo er en lille svækling, meget ulig sin stærke og dygtige storebror, prins Karna. Deres fætter, Prins Rufus’ egen familie er død, derfor bor han nu på slottet sammen med de to prinser, kongen og dronningen. Historien tager fat en dag, hvor de tre prinser befinder sig i parken. Her slås de to kongesønner […]