NYESTE
Født:
1963, Norge

Merethe Lindstrøm

Født i Bergen, Norge.

Debuterede i 1983 med novellesamlingen “Sexorcisten og andre fortellinger”. 2012: Modtager Nordisk Råds litteraturpris for “Dager i stillhetens historie” (da: Dage i stilhedens historie)

Læs mere her.

Bibliografi

1983  Sexorcisten og andre fortellinger (noveller) 

1994  Svømme under vann (noveller) 

1996  Steinsamlere

1997  Stedfortrederen

2007  Gjestene (noveller) 

2011  Dage i stilhedens historie

2017  Fra Vinterarkiverne

 

Fra vinterarkiverne af Merethe Lindstrøm

af Ann-Charlotted. 12. april 2017
Merethe er flyttet på landet med sin samlever, deres børn og hunde. Samleveren Mats tegner og vandrer omkring i naturen, når han ikke forsvinder helt ind i sig selv. I strejftog tilbage i tiden løftes sløret for parrets opvækst, som for begges vedkommende er præget af psykisk sygdom, misbrug og manglende omsorg i barndommen. Ubønhørligt […]

Dage i stilhedens historie af Merethe Lindstrøm

af Christina Andersend. 26. december 2012
“Dage i stilhedens historie” er en af de største læseoplevelser i 2012. Romanen er et stramt, fortættet familiedrama om fortielse, tavshed og kærlighed mellem to mennesker. Fortælleren Astrid beretter smertelig og smukt om sit lange ægteskab med Simon. Sammen har de foretaget vigtige valg, som kommer til at definerer deres tilværelse. I deres yngre dage […]