NYESTE
Født:
1965, Danmark

Merete Pryds Helle

Født i Charlottenlund. Har siden 1999 boet i Italien.

Elev på Forfatterskolen 1988-90. Har en BA i litteraturvidenskab.
“Hvad øjet ikke ser” (2004) & “Falken og falkoneren” (2008) er skrevet under pseudonymet Liv Mørk, som også dækker Morten Søndergaard.

Læs mere her.

Bibliografi

1990  Bogen

1990  Imod en anden ro (noveller) 

1993  Vandpest

1994  Prinsessen der blev glemt (børnebog) 

1996  Men jorden står til evig tid

2000  Fiske i livets flod

2001  Solsiden

2002  Ti fingre fra eller til – Frasagn (noveller) 

2003  Måneprinsessen (billedbog) 

2004  Hvad øjet ikke ser (Som Liv Mørk)

2005  Det glade vanvid

2006  Oh, Romeo

2006  Tissemagneten (billedbog) 

2008  Falken og falkoneren (Som liv Mørk)

2008  Lad der blive hund (digte) 

2009  Fingerkys: Et legitimationspapir (som Liv Mørk)

2009  Hej menneske

2010  Ud og vende (fra 14 år) 

2012  Kære Mai. Et kapitel (biografi)

2012  Næsten levende (som Liv Mørk)

2016  Folkets skønhed

2017  Hej menneske

2017  Epifanien

2018  Vi kunne alt

 

Vi kunne alt af Merete Pryds Helle

af Lars Poulsend. 29. september 2018
Når jeg læser anmeldelser og læserreaktioner på “Vi kunne alt”, kan jeg se at det er en bog der deler vandene. De fleste der læste Merete Pryds Helles “Folkets skønhed“, var vilde med den. Forventningerne til “Vi kunne alt”, der er en selvstændig fortsættelse af “Folkets skønhed”, har derfor været skyhøje – mine egne inklusive. […]

Epifanien af Merete Pryds Helle

af Bjarne Jensend. 30. december 2017
Jeg forestiller mig, at Epifanien er beliggende et sted i nogle afrikanske bjerge. Det opfundne urtidsrige rige har ca. 12000 år på bagen, og ligesom Maya riget, er et hold arkæologer naturligvis meget opsatte på at udgrave byerne og lære mere om folket og deres liv. Fortælleren er professor ved Institut for Forhistorisk Arkæologi. Han […]

Epifanien af Merete Pryds Helle

af MartinHandbergd. 19. oktober 2017
Velkommen til et underfundigt og samtidig gravalvorligt sceneri, hvor du som læser vil møde en professor ved Institut for Forhistorisk Arkæologi. Professoren skal deltage i en ekspedition, som har til opgave at stå for udgravningen af Epifaniens oldtid. Det er et område, hvor byerne har 10.0000 år på bagen, og de emmer derfor af historie, […]

Hej menneske af Merete Pryds Helle

af Christian Møgeltoftd. 29. august 2017
Jeg tror godt, jeg kunne forelske mig lidt i Merete Pryds Helle. I hvert fald er jeg lun på hendes bramfri, jordnære stil, hendes saftige humor og seksualitet, hendes dybt originale tilgang til litteraturgenrer, som det alt sammen giver sig udtryk i romanen “Hej menneske”. Det er en ejendommelig bog. Vi følger stenalderkvinden Edith, der […]

Folkets skønhed af Merete Pryds Helle

af Lars Poulsend. 24. juli 2016
En helt igennem storslået fortælling fra Merete Pryds Helle, og en af de bedste bøger jeg har læst meget længe. Med udgangspunkt i sin egen familie begynder historien i Maries barndomshjem på Langeland i 1940’erne. Hjemmet er fattigt, Maries mor føder børn og bliver hele tiden tykkere og tykkere. Maries far ved man aldrig helt […]

Oh, Romeo af Merete Pryds Helle

af Christina Andersen Reynd. 5. juni 2006
Med “Oh, Romeo” har Merete Pryds Helle gendigtet Shakespeares “Romeo og Julie”, så hjertet spænder i ens bryst. Den smukke og skæbnefyldte historie om den umulige kærlighed mellem to unge er her ført frem til nutiden af en forfatter med hjerte og en suveræn stil. Romeo er oprindelig fra Iran. Som tiårig bliver han sendt […]