NYESTE
Født:
1903, England

Mary Norton

Mary Norton født Pearson blev født i London, England. Døde 1992 i Hartland, Devon.

Børnebogsforfatter nok mest kendt for sin serie om “Lånerne”. Flere af hendes bøger er filmatiserede.

Bibliografi

1945  The Magic Bed-knob (fra 10 år)

1947  Bonfires and Broomsticks (fra 10 år)

1952  Lånerne (børnebog)

1955  Lånerne flytter ud (børnebog)

1957  Den forheksede messingkugle (samlet udg.)

1959  Lånerne til søs (børnebog)

1961  Lånerne i luften (børnebog)

 

Den forheksede messingkugle af Mary Norton

af Christina Andersend. 12. februar 2010
Mary Hortons børneklassiker om den forheksede seng, der kan flyve verden rundt og tilbage i tiden er lidt tør i starten. Det er en samlet udgave af børnebøgerne “The Magic Bed-knob” (1945) og “Bonfires and Broomsticks” (1947). Sproget afslører tydeligt, at bogen er gammel. De voksne tiltales Miss og Mr. Børnene er vældig høflige. Den […]