NYESTE

Martin Petersen

Martin Marius Petersen, blev født i København. Bor i Hjortshøj ved Århus.

Uddannet og arbejdede som lærer indtil 1998. “Manden med sækken” (1996) er i 2007 udgivet under titlen “Kun i Horsens var han hjemme”.

Bibliografi

1987  Gennemblæst (digte)

1989  Colabrus og vingesus (børnebog)

1990  Langt over grænsen (ungdomsbog)

1995  Kassio den tungeløse (ungdomsbog)

1996  Manden med sækken

1996  Password Manitoba (ungdomsbog)

1997  Malenes forklaring (ungdomsbog)

1998  Flyvekatten (børnebog)

1999  Med ilden i ryggen (ungdomsbog)

2000  Adams fest (ungdomsbog)

2002  Kærlighed i modlys

2004  Indtoget i Kautokeino

2006  Lille fisk (ungdomsbog)

2008  Kongen der sendte paven en fugl

2014  Exit Sugartown

2014  Stenansigter

2015  I skyggezonen

 

I skyggezonen af Martin Petersen

af Bjarne Jensend. 5. november 2015
Jeg kan ikke mindes, at jeg har læst en bog, der er mere aktuel end denne, i disse tider hvor migranter længe har fyldt mediebilledet. Selv da jeg skulle til at skrive anmeldelsen, rullede billederne af en svensk migrantlejr, der blev ryddet af myndighederne, hen over skærmen. En handling der også optræder i Martin Petersens […]

Stenansigter af Martin Petersen

af Lars Poulsend. 24. maj 2014
Jakob Olavssøn fra Hjortshøj ved Århus, mister det meste af sin familie til den pest der fejer ind over Europa i første halvdel af 1300-tallet. Da sygdommens hærgen har lagt sig, er han alene tilbage med sin far, og et lille landbrug. Men Jakob er ikke landmand. Jakob er stenhugger, og rejser til den svenske […]

Med ilden i ryggen af Martin Petersen

af Carina Sørensend. 23. september 2007
Dette er fortællingen om en tysk familie, der må flygte til Danmark i 1945. Drengen Klaus er meget fascineret af tanks og våben og ærgrer sig over at må nøjes med at høre om krigen i radioen og aviserne. Han og de andre drenge leger krig og drømmer om selv at se kampene på nært […]

Lille fisk af Martin Petersen

af Carina Sørensend. 22. marts 2007
Denne historie bygger på en virkelighed hændelse, der fandt sted i begyndelsen af 2004. Denne skæbnesvangre aften tog 29 kinesiske indvandrere ud for at samle hjertemuslinger ved den engelske Morecambebugt. Overrasket af tidevandet nåede 23 af dem ikke i land igen – de druknede! “Livet ved floden hjemme i Kina var usselt, men dens brusen […]