NYESTE
Født:
1909, Danmark

Martin A. Hansen

Jens Martin Alfred Hansen blev født i 1909 i et husmandshjem på Stevns. Død 1955.

Flere noveller, essays og artikler er udgivet posthumt, heriblandt “Høstgildet og andre fortællinger” 1960 og “Ved korsvejen” (essays) 1965.

Læs mere her.

Bibliografi

1935  Nu opgiver han

1937  Kolonien

1941  Jonatans Rejse

1945  Lykkelige Kristoffer

1946  Tornebusken (noveller) 

1947  Agerhønen (noveller) 

1948  Tanker i en Skorsten (essays) 

1950  Leviathan (essay) 

1950  Løgneren

1952  Orm og Tyr (essay) 

1953  Dansk vejr (essays) 

1953  Kringen. Billeder fra Øvre Gudbrandsdal (rejsebeskrivelse) 

1953  Paradisæblerne og andre Historier (noveller) 

1954  Rejse på Island (rejsebeskrivelse) 

1955  Konkyljen (noveller) 

 

Løgneren af Martin A. Hansen

af Christina Andersend. 27. august 2001
På i hvert fald et punkt har jeg været meget heldig. Ingen af mine lærere præsenterede mig for Martin A. Hansens “Løgneren”, derfor blev den ikke ødelagt for mig, og derfor kan jeg nu skrive, at “Løgneren” er en af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst. Den bider sig gennem vores nøje udvalgte masker […]