NYESTE
Født:
1926, Danmark

Martha Christensen

Født i Holsted i Sydvestjylland. Boede ved sin død i Millinge på Fyn.

Martha Christensen var uddannet og arbejdede som fritidspædagog.
Modtog “De gyldne Laurbær” i 1988 for “Dansen med Regitze”.

Død 1995

Forfatterweb

Bibliografi

1962. Vær god ved Remond

1964. Tjørnehækken

1970. Bænken og andre noveller (noveller)

1972. I den skarpe middagssol

1976. Vores egen Irene

1977. En fridag til fru Larsen

1979. Borgmesteren sover

1981. I gårs fortræd

1982. Hvis vi elskede mere (noveller)

1983. Den midterste dag

1984. Tusindfryd

1986. Rebekkas roser

1987. Dansen med Regitze

1989. Manden som ingen ville ondt …

1991  Høvdingebørn

1993  Her i nærheden

1995  Historien om bamsebjørnen og den lille drage (børnebog)

1995. Når mor kommer hjem

1996. En lille helt og andre historier (noveller)

2001. Dansen med Regitze. Her i nærheden. Når mor kommer hjem (samlet udgave)

 

Når mor kommer hjem af Martha Christensen

af nordstrandend. 2. marts 2017
Denne bog udkom i 1995 og er en socialrealistisk roman. Det er grum læsning og et indblik i en hverdag, som er helt skjult for, hvor jeg befinder mig i livet. 11-årige Ronnies mor skal i fængsel i 3 måneder og hans mor bliver nødt til at sende ham og hans to små søstre på […]

Her i nærheden af Martha Christensen

af newyorkcitygirld. 22. oktober 2014
Ingen formåede som Martha Christensen at beskrive det stille hverdagsliv så overbevisende og smukt; hun kunne sit håndværk til fingerspidserne. De fleste forbinder hende sikkert med “Dansen med Regitze”, men man bør ikke snyde sig for også at læse “Her i nærheden”, der er fuldt ud på niveau med “Dansen med Regitze”. Den 20-årige autistiske […]

Når mor kommer hjem af Martha Christensen

af newyorkcitygirld. 24. august 2014
Martha Christensen var dronningen af socialrealisme, og i “Når mor kommer hjem” har hun begået en fin, lille hverdagsfortælling, som giver et godt indblik i hverdagen for en socialt udsat familie. En kvinde skal 3 måneder i fængsel for tyveri. Det kan være slemt nok, men hun har tre børn på 11, 8 og 5 […]

Vores egen Irene af Martha Christensen

af newyorkcitygirld. 20. januar 2006
“Vores egen Irene” er en hverdagshistorie om livet for bogens hovedperson, Irene. Vi møder Irene den dag, hvor hun netop er kommet hjem fra en uges ferie på Mallorca. Irenes datter har i ugens løb boet hos familien. Irene har været på ferie med et par veninder i en uge, hvor hun har haft en […]

Dansen med Regitze af Martha Christensen

af newyorkcitygirld. 22. december 2005
De Gyldne Laurbær
“Dansen med Regitze” er en kortroman, der fortæller historien om det aldrende ægtepar Regitze og Karl Aage fra de mødes som helt unge og frem til i dag. De er et umage par – Regitze er den temperamentsfulde type, der altid siger sin mening og som taler med alle mennesker. Karl Aage er stille, rolig […]

En fridag til fru Larsen af Martha Christensen

af newyorkcitygirld. 18. december 2005
I  sit forfatterskab har Martha Christensen fokuseret på det sociale område i Danmark, fortalt hvordan mennesker behandles uretfærdigt af systemet, og hvordan man uforvarende kan komme i klemme. “En fridag til fru Larsen” er ingen undtagelse. Bogens hovedperson er Evelyn Larsen, der fra barnsben af er holdt udenfor i skolen og drillet af venner og […]