NYESTE
Født:
1975, Australien

Markus Zusak

Markus Zusak er født i Sydney, Australien. Bor i Sydney med sin kone og datter. Ud over at skrive bruger Zusak tiden på at surfe.

Bibliografi

1999  Underhunden

2001  Ulvekæmperen

2001  When Dogs Cry *

2002  The Messenger *

2006  Bogtyven
*) Ikke udgivet på dansk

 

I Am the Messenger af Markus Zusak

af Nelle Hardtd. 29. marts 2017
I Am the Messenger (eller bare The Messenger) er en ungdomsroman af Markus Zusak (forfatter af Bogtyven) fra 2002. Romanen fortælles af hovedpersonen og jeg-fortælleren Ed Kennedy, som lever et ret kedeligt liv, indtil han en dag pludselig stopper et bankrøveri og derefter finder et spillekort i sin postkasse. Kortet er et es, og der […]

Bogtyven af Markus Zusak

af peped. 7. juli 2009
Den bog er helt oppe og ringe. Helt deroppe hvor der er ikke er meget andet at sammenligne med. “Bogtyven” er en tysk pige under Anden Verdenskrig. Hun har det ikke nemt hos sine plejeforældre, men blandt andet ved hjælp af hendes særlige evne til at samle bøger op, der ligger og kalder på hende, […]

Bogtyven af Markus Zusak

af nordstrandend. 10. november 2008
Der er skrevet et utal af bøger om de frygtelige ting, der skete under anden verdenskrig, og man kan føle, at nu kan dette emne ikke uddybes, vendes og drejes mere. Og pludselig bliver tiden og emnet angrebet på en helt ny måde – fra en helt usædvanlig og uventet vinkel. “Bogtyven” er en fantastisk […]

Bogtyven af Markus Zusak

af Carina Sørensend. 19. marts 2008
“Jeg skulle netop til at tage af sted, da jeg fandt hende knælende dér. En bjergkæde af murbrokker var beskrevet, tegnet, anlagt rundt om hende. Hun knugede en bog i favnen.” ”Ud over alt mulig andet ønskede bogtyven desperat at komme tilbage til kælderen for at skrive eller for at læse sin historie igennem en […]