NYESTE
Født:
1969, Frankrig

Marie Darrieussecq

Født i Bayonne, Frankrig.
Har en PhD i fransk litteratur.

 

Bibliografi

1996  Kvinden der blev til en gris

1998  Spøgelser

1999  Le mal de mer *

2001  Bref séjour chez les vivants *

2002  Baby

2003  White *

2007  Tom er død

2011  Solange

2015  Man skal holde meget af mænd

 

*) Ikke udgivet på dansk

 

Man skal holde meget af mænd af Marie Darrieussecq

af Caracasiad. 22. september 2015
Romanen handler om den franske Hollywood skuespillerinde Solange, som til en kendisfest i filmbyen bliver betaget – grænsende til besat – af Kouhouesso (hun fanges ind af hans kraftfelt(!)), en smuk, sort mand fra Cameroun – som på sin side drømmer om at tage springet fra skuespiller til instruktør og filmatisere sin helt egen version […]

Solange af Marie Darrieussecq

af PlotSpotd. 25. november 2012
Den franske forfatter Marie Darrieussecq (f. 1969) fik sit store internationale gennembrud med debutromanen “Kvinden der blev til en gris”, og siden er på dansk også udkommet de ligeledes anmelderroste romaner “Spøgelser”, “Baby” og “Tom er død”. Nu er hun så aktuel med romanen (selvbiografien …?) “Solange” om en ung piges seksuelle opvågnen. Bogens titel […]

Tom er død af Marie Darrieussecq

af Vibeke Holm Andersend. 27. april 2009
“Før hed han Tom Winther, nu hedder han Tom er død. Han har været død i meget længere tid end han var levende. Min lille døde dreng. Jeg siger ikke at jeg har bevaret min forstand.” Tom døde, mens moren og børnene sov middagssøvn, og man fornemmer, der er sket en ulykke, som moren mener […]

Spøgelser af Marie Darrieussecq

af Christina Andersend. 25. april 2001
Spøgelser kan altid fange min interesse, og jeg kastede mig da også over bogen med en forventning om, at nu skulle det blive rigtig spændende. Men men. Titlen på bogen dækker over en meget tynd historie. Godt nok smukt beskrevet, men alligevel. Man kan vælge at se på titlen i betydningen: uhåndgribelig, eller noget ikke-eksisterende, […]