NYESTE
Født:
1949, Norge

Margaret Skjelbred

Født i Stokke, Norge.

Uddannet og arbejde tidligere som sygeplejer. Fuldtidsforfatter siden 1990.

Bibliografi

1983  Det er aleine du er (digte) *

1985  Skilderier (digte) *

1989  Bakkesøte, øyentrøst (digte) *

1991  Har du sett? (børnebog) *

1993  Tom og Andersen (børnebog) *

1994  Du smiler mot meg fra et falmet bilde (digte) *

1994  Tom og Andersen feirer jul (børnebog) *

1995  Tom og Andersen drar til fjells (børnebog) *

1995  Ved Jakobs løe (digte) *

1996  Hvor er Ida? (børnebog) *

1997  Lerkehjerter*

1997  Tom og Andersen ved sjøen (børnebog) *

1998  Det er aleine du er og andre dikt i utvalg (digte i udvalg) *

1998  Vildresinn*

1999  Alvemål*

1999  Tom og Andersen i byen (børnebog) *

2000  Den hjerteløse risen (børnebog) *

2001  Om forlatelse*

2004  Gulddronning, perledronning

2006  Andrea D

 

Gulddronning, perledronning af Margaret Skjelbred

af mariemaried. 5. november 2008
I “Gulddronning, perledronning” fortæller den nu voksne Signhild om sin barndom. Handlingen kredser om den sommer lige inden hun starter i skolen, hvor hendes morfar var verdens omdrejningspunkt. Han kunne fortælle de bedste og mest spændende historier om prinsesser, trolde og bjerge, historier som den lille pige slet ikke kunne få nok af. Signhild er […]

Andrea D af Margaret Skjelbred

af mariemaried. 10. juni 2008
På et loft i Norge sidder to tvillingesøstre og gennemgår en masse breve og noter inden barndomshjemmet skal sælges. Nedenunder sidder den demente mor, der næsten ikke kan genkende dem mere, og mindst af alt kan fortælle om sin fortid, som de næsten ikke ved noget om. Fortælleren er den ene søster Lea, som forsøger […]