NYESTE
Født:
1940, Irland

Maeve Binchy

Født i Dublin, Irland. Boede i Dalkey, Irland. Død 2012.

Bibliografi

1977  Central Line (noveller) *

1980  Victoria Line (noveller) *

1982  Dublin fortællinger (noveller) 

1982  Tænd et lys

1984  Den lilla bus

1985  Ekko

1987  Det irske hotel

1988  Sølvbryllup

1990  Gode venner

1992  Blodbøgen

1993  Skæbner undervejs (samlet udg.) 

1994  Glassøen

1996  Cross Lines (noveller i udvalg) *

1996  I år bliver det anderledes (noveller) 

1997  Den italienske klasse

1998  Hjemkomsten og andre noveller (noveller) 

1998  Tara Road

2000  Scarlet Feather

2002  Quentins

2004  Nattens regn og stjerner

2006  Hvidtjørneskoven

2006  Star Sullivan (novelle) *

2010  Et hjem til Frankie

2012  Dage på Stonehouse Hotel

2014  Fortællinger fra Chestnut Street (noveller) 

 

*) Ikke udgivet på dansk

 

Fortællinger fra Chestnut Street af Maeve Binchy

af Lars Poulsend. 18. marts 2015
Ligesom Dan Turell, så holder jeg af hverdagen. Det er i hverdagen, at livets store og sande historier udfolder sig og leves. Derfor holder jeg bl.a. meget af Helle Helle, og andre med hende, der forstår at beskrive hverdagen og det almindelige, så det bliver nærværende og ægte. Og derfor blev jeg også fanget af […]

Dage på Stonehouse Hotel af Maeve Binchy

af avnond. 28. september 2014
Som altid kan denne irske forfatter fortælle en historie så jeg sidder med fornemmelsen at jeg virkelig kender personerne. Hovedpersonen er som regel en stærk kvinde som ikke lader sig binde af regler og fordomme om hvad man bør gøre og ikke gøre, og selvfølgelig den katolske kirke er i baggrunden. Det er et lille […]

Et hjem til Frankie af Maeve Binchy

af mariemaried. 5. november 2011
Emilys far forlod som ung Irland for at slå sig ned i USA. Nu er hun en midaldrende dame, og da hun bliver fyret fra sit job, beslutter hun sig for at besøge sin fars bror, der stadig bor i Dublin. Her falder hun hurtigt ind i familien og bliver et centralt støttepunkt, da store […]

Et hjem til Frankie af Maeve Binchy

af Jette S. F. Holstd. 2. maj 2011
Emilys far forlod som ung Irland for at slå sig ned i USA. Nu er hun en midaldrende dame, og da hun bliver fyret fra sit job, beslutter hun sig for at besøge sin fars bror, der stadig bor i Dublin. Her falder hun hurtigt ind i familien og bliver et centralt støttepunkt, da store […]

Ekko af Maeve Binchy

af Nadia Wagnerd. 5. oktober 2010
I Castlebay lever de tre venner Clare, David og Gerry. Om sommeren er byen et ferieparadis, men resten af året er det gråt og kedeligt, så byen lever kun i den lille periode, hvor turisterne strømmer ind. De tre venner bruger derfor resten af året på at dagdrømme om de mål de vil nå når […]

Nattens regn og stjerner af Maeve Binchy

af Nadia Wagnerd. 24. november 2007
“Nattens regn og stjerner” er en sælsom blanding af novelleskrivning og en roman. Det er ikke en stor bog med mange sider, men historien er smukt beskrevet, karaktererne er som altid varme og dybe og plottet indlevende. På en lille taverne i landsbyen Aghia Anna i det græske øhav, mødes en gruppe mennesker en dag […]