NYESTE
Født:
1958, Canada

Louise Penny

Født i Toronto, bor tæt på Montreal. Hun har haft en karriere som radiovært og journalist, inden hun blev fuldtids forfatter. Hun har vundet flere priser.

Hendes afdøde mand, Michael, var inspirationen bag kriminalkommisær Ganache.

Bibliografi

2005  Mørkt motiv

2007  Nådestødet

2007  døden i april

2008  mord på manoir bellechasse

2008  A rule against murder

2009  A Brutal Telling

2010  Bury Your Dead

2011  A trick of the light

2012  The beautiful mystery

2013  How the Lights Gets In

2014  The Long Way Home

2015  The Nature of the Beast

2016  A great reckoning

2017  Glass Houses

2018  Kingdom of the blind

2019  A better man

2020  All the devils are here

 

All the Devils Are Here af Louise Penny

af avnond. 6. oktober 2020
Jeg har fødselsdag i begyndelsen af September så i de senere år har min gave til mig været den nyeste bog af Louise Penny. I år er ingen undtagelse, jeg vil give den 20 ud af 5 stjerner. Denne gang møder vi hele Gamache familien på godt og ondt, men der er også kriminalitet. Amand […]

A Better Man af Louise Penny

af avnond. 4. oktober 2020
Intet er ændret. Kvinder bliver slået, kvinder bliver slået ihjel. En af de værste forbrydelser er når den ene partner slår den anden. Det er hvad denne bog handler om; hvad kan politiet gøre? ofte ringer ofret efter politiet, ikke for at anholde og anmelde ham, men for at få volden til at holde op. […]

mord på manoir bellechasse af Louise Penny

af Vibeke Holm Andersend. 28. juli 2020
Familen Morrow er samlet på det luksuriøse hotel, Manoir Bellechasse, som ligger fredeligt og idyllisk ved skov og vand. Familien består af den ældre dame, Irene Finney, tidligere Irene Morrow, efter mandens død gift igen med Bert Finney. Derudover er der hendes mand, de fire voksne børn, Thomas, Julia, Peter og Mariana Morrow. Thomas og […]

døden i april af Louise Penny

af Vibeke Holm Andersend. 1. juni 2020
Det er forår, blomsterne springer ud, men dør, når frosten sætter ind – april er lunefuld og det skal vise sig, at det ikke kun er blomster, der dør i april i Tree Pines. En kvinde med spirituelle evner tjekker ind på den lille bys bed-and-breakfast, og værtsparret får hende overtalt til at foretage en […]

Nådestødet af Louise Penny

af Vibeke Holm Andersend. 19. april 2020
Bogen er 2. del i serien om kriminalkommissær Gamache, og ligesom den første foregår handlingen i den lille by Three Pines i Canada. Hvor det i bog nr. 1 var en af byens kendte og elskede beboere, der blev dræbt, er det denne gang en nytilflytter. Hun kalder sig CC de Poitiers, hun er  ’livsstilsguru’, […]

Mørkt motiv af Louise Penny

af Vibeke Holm Andersend. 12. april 2020
Canadiske Louise Penny skrev ’Mørkt motiv’ (Still life) allerede i 2005, men den er først nu oversat til dansk. Det er første bind i en serie med kriminalkommissær Armand Gamache som hovedperson. Han kaldes til den lille by, Three Pines, da en ældre kvinde, Miss Jane Neal, findes død i skoven en tidlig søndag morgen. […]