NYESTE
Født:
1958, Canada

Louise Penny

Født i Toronto. Haft en karriere som radiovært og journalist, inden hun blev fuldtids forfatter. Har vundet flere priser.

Bibliografi

2005  Still Life

2007  A Fatal Grace

2007  The Cruelest Month

2009  A Brutal Telling

2011  A trick of the light

2012  The beautiful mystery

2013  How the Lights Gets In

2010  Bury Your Dead

2014  The Long Way Home

2018  A rule against murder

 

The Long Way Home af Louise Penny

af avnond. 25. juni 2019
Denne bog er anderledes end de tidligere bøger i serien. Det handler om kunst: Hvad er kunst? Hvem definerer hvad kunst er? Hvordan bliver kunst til? Er der forskelle mellem forskellige kunstformer? Kan kunstskoler lære studenter at blive originale kunstnere? Hvordan fornyer man sig som kunstner? Er det først rigtig kunst efter kunstneren er død? […]

How the Light Gets In af Louise Penny

af avnond. 20. juni 2019
Denne bog skulle have 12 stjerner. Som andre bøger i serien sker der en hel masse, men ingenting er som det ser ud. Armand Gamache’s overordnede, Silvain Francoeur, har decimeret mordafdelingen; fjernet alle de erfarne detektiver med unge, kyniske, udisciplinerede idioter som er blevet indoktrineret, at Armand er svag, ikke kan respekteres som chef for […]

A Trick of the Light af Penny Louise

af avnond. 19. juni 2019
Det er Clara’s store dag hun, har en solo udstilling på museet for modern kunst af hendes portræter af ældre kvinder; kunstverden i Montreal er oppe på mærkerne, alle kunstkritikere fra New York, London og Paris er tilstede. Clara føler det er uvirkeligt, at hun slet ikke skulle være her selvom det i 30 år […]

The Beautiful Mystery af Louise Penny

af avnond. 18. juni 2019
Detektiv Jean Guy Beauvoir har det bedre, er nyforelsket de er sammen 3 måneder; men hun holder det hemmeligt for sine forældre så de kan nyde at være sammen, bare de to. Jean Guy har samvittigtskvaler over at ikke har fortalt sin chef, chef detektiv Armand Gamache; er det at lyve? Eller er det privat […]

Bury Your Dead af Louise Penny

af avnond. 13. juni 2019
Hvis du engang skal til Quebec’s gamle by, anbefaler jeg denne bog som tur guide. Jeg kendte ikke meget til Canada’s historie men i denne bog er der mange historiske fortællinger, men også nutidige opklaringer. For 400 år siden grundlagde Samuel de Champlain Quebec, men man ved ikke meget om ham, heller ikke hvor han […]

The Brutal Telling af Louise Penny

af avnond. 3. juni 2019
Søndag morgen i denne lille landsby “De Tre Grantræer” blev et lig fundet i bistroen; men han var anbragt der efter at være blevet dræbt andet steds. Man kender ham ikke. Det viste sig, at han boede i en lille hytte langt inde i skoven, hvor han var omgivet af de mest vidunderlige antikviteter; er […]