NYESTE
Født:
1968, Danmark
Fotograf:
Hanne Fuglbjerg

Lotte Petri

Lotte Petri er uddannet cand.mag. fransk og HD i afsætningsøkonomi. Hun er gift og har 2 voksne børn. Hun har gennem adskillige år gjort karriere som marketingchef i Dansk Erhverv, der har til huse i Børsbygningen, før hun besluttede sig for at skrive krimier.

Hun debuterede i 2009 med krimien Den 5. plage, den første i en serie på fire i serien om Selma Eliassen. 2017 kom første bog i serien Josefine Jespersen, Djævlens værk.

Lotte Petri er medlem af Hovedbestyrelsen i Dansk Forfatterforening og bestyrelsesmedlem i Det Danske Kriminalakademi.

Bibliografi

2009  Den femte plage

2011  Vand til blod

2014  Sort død

2015  Hvidt snit

2017  Black notice

2018  Djævelens værk

2018  Blodengel

2019  Blodengel 2 – Åndemaneren

 

Blodengel 2 – Åndemaneren af Lotte Petri

af Ulla Weishauptd. 28. juli 2019
Så er andet bind af Lotte Petris serie Blodengel, med efterforskeren Sofie Engell kommet. I første omgang kun som E-bog og lydbog, er man til papirudgaven må man væbne sig med tålmodighed, da den først udkommer 1. oktober 2019 på People’s Press. Da jeg læste den første bog om Sofie Engell, glædede jeg mig til […]

Blodengel 1. sæson af Lotte Petri

af Ulla Weishauptd. 3. august 2018
Sidste år kom den elektroniske krimiføljeton ‘Black Notice’ af Lotte Petri. Nu har hun gjort det igen, 1. sæson af ‘Blodengel’ er netop udkommet som henholdsvis e-bog og lydbog (os der elsker den fysiske bog, bliver desværre nødt til at vente til foråret), men læseoplevelsen var så god, så jeg abstraherede fra, at det ikke […]

Djævelens værk af Lotte Petri

af Ulla Weishauptd. 4. marts 2018
Jeg kan godt forstå at Lotte Petri er kandidat til årets publikumspris på Krimimessen i Horsens. For når jeg læser Djævlens værk, bliver jeg fanget af både gyset og selve plottet, samtidig bære bogen præg af et stort forarbejde for at sikre at de faktuelle oplysninger er korrekte. Vi starter på Assistens Kirkegård på Nørrebro, […]

Black Notice af Lotte Petri

af Ulla Weishauptd. 19. januar 2018
Da jeg var barn kunne man i nogle ugeblade læse krimier der strakte sig over flere uger. Men det var dengang, nu er der kommet ny teknologi og med e-bogens indtog er det nu muligt at lave elektroniske føljetoner. ‘Black Notice’ af Lotte Petri er netop en sådan krimiserie der er kommet i fem afsnit […]

Hvidt snit af Lotte Petri

af guggid. 9. juni 2015
Resumé fra bagsiden: “Det sensationelle fund af en død ulv på dansk grund får en yderligere dimension, da man finder knoglerester fra et menneske i dens mavesæk. Resten af skelettet bliver fundet, og en retsmedicinsk undersøgelse viser, at knoglerne har ligget i jorden i tredive år. Kort efter dør en patient under mystiske omstændigheder på […]

Sort død af Lotte Petri

af Lars Poulsend. 15. oktober 2014
En kvinde findes myrdet i en skanner på Rigshospitalet. I en lejlighed står en fryser der normalt bruges af forskere – måske indeholder den en modificeret udgave af den bakterie der forårsagede “Den sorte død” i middelalderen. En forsker og hendes veninde, kommer pludselig i vejen for skruppelløse nazister, der vil benytte pesten i deres […]