NYESTE
Født:
1954, Danmark

Lone Mikkelsen

Født i Århus. Bor i Tureby ved Køge.

Cand.mag. i musik og dansk. Uddannet gymnasielærer.

Bibliografi

1998  Solo for Cecilia

2001  Vis mig en engel

2002  Væv

2005  Bernardos skrin

2008  Hundenes nat

2009  Slægten bind 13: Det store kup

2010  Ragnhilds Saga

2011  Land at tabe eller vinde

2012  Ragnhilds færd

2016  En bedragers dagbog

2018  Ragnhild Hestehov

 

Ragnhild Hestehov af Lone Mikkelsen

af Lars Poulsend. 18. marts 2018
Med “Ragnhild Hestehov” fortsætter Lone Mikkelsen sine portrætter af vikingetidens kvinder. Det begyndte med “Ragnhilds saga” og fortsatte med “Ragnhilds færd”, og nu altså “Ragnhild Hestehov”. Det er ikke den samme Ragnhild der går igen i alle tre bøger, men to forskellige (der overlapper hinanden i “Ragnhilds færd”). Fælles for kvinderne er, at de lever […]

Ragnhilds saga af Lone Mikkelsen

af Jens Markvardsend. 27. oktober 2016
Med et citat fra en anmeldelse i Jyllandsposten der lover ‘Et sus af saga’, rammer markedsføringsfolkene for en gang skyld plet. Siderne emmer af islandsk saga, det er så uendelig tæt på de gamle originaler at man storfryder sig fra første linje. Samtidig er bogen mere en skønlitterær roman for Lone Mikkelsen beviser at hun […]

Ragnhilds færd af Lone Mikkelsen

af Lars Poulsend. 23. september 2015
“Ragnhilds færd” fortsætter hvor “Ragnhilds saga” slap. Også her er det Freja (en af den nordiske mytologis mange guder) der fortæller historien om Ragnhilds barnebarn Frejlif og hans rejse fra Roskilde til slægtgården Torstadir på Island, og tilbage igen. Fortællingen foregår i vikingetiden, men er ikke en fortælling om vikingetiden som sådan. Den handler om […]

Ragnhilds Saga af Lone Mikkelsen

af Jette S. F. Holstd. 25. oktober 2010
Lone Mikkelsen har skrevet flere historiske romaner, som foregår i forskellige tidsaldre og lande. “Ragnhilds saga” foregår i Danmark i den sene vikingetid, og er beretningen om et kvindeliv i en brydningstid, hvor den gamle tro må vige pladsen for kristendommen. Mikkelsen fortæller historien gennem Ragnhild, som nu er tæt på døden og ønsker at […]

Ragnhilds Saga af Lone Mikkelsen

af Lars Poulsend. 12. oktober 2010
Der trylles med ordene i denne beretning fra den sene vikingetid. Vi møder Ragnhild som en gammel kone, der står på en strand og taler med gudinden Freja, der kommer for at hente Ragnhild, hvis tid er ved at rinde ud. Men inden det når så vidt, må Ragnhild fortælle sin historie. En historie om […]

Væv af Lone Mikkelsen

af mariemaried. 16. marts 2007
Romanen ”Væv” foregår i to tidsaldre. Den starter i nutiden hvor Anne er på vej hen til sin Tante Otto for at holde jul. Tanten har altid været omgivet af mystik og Anne kommer endelig tæt nok på hende og får hende til at fortælle familiens historie. Annes familiehistorie er viklet ind i en historie […]