NYESTE
Født:
1946, Danmark

Lise Muusmann

Født i 1946 i København. Studentereksamen 1966 fra Gammel Hellerup Gymnasium, dernæst studier i teaterhistorie, film og engelsk ved Københavns Universitet. Begyndte i 1973 på Danmarks Biblioteksskole og afsluttede eksamen i 1977.

Fra 1990 og frem begyndte hun at skrive fiktionslitteratur.

I 2002 blev hun pensioneret og begyndte for alvor på sin forfattervirksomhed.

 

Bibliografi

2005 Paparazzimord

2012  Klima

2012  Børnene ved sundet

2013  Part Station

2017  Kampen om Kronborg

 

Den franske hofdame af Lise Muusmann

af Ulla Weishauptd. 14. maj 2018
Året er 1792 og de parisiske gader, genlyder af pøblens råb og alt er kaos. Den franske konge Ludvig 16. af Frankrig og hans hustru Marie-Antoinette er i fangenskab og Sans-culotterne har taget magten. Guillotinen er på overarbejde, alle fra overklassen er i fare, og lov og ret er sat ude af spil. Midt i […]

Kampen om Kronborg af Lise Muusmann

af Ulla Weishauptd. 11. maj 2018
Lise Muusmann (1946) flyttede til Helsingør i 1978, og har hentet inspiration til bogen i den historiske by, det er blevet til ‘Kampen om Kronborg’ – en glimrende lille fortælling for de 10-13 årige, der levendegør et stykke Danmarks historie. Året er 1658 og den anden svenske krig er godt i gang. Carl d. 10. […]