NYESTE
Født:
1945, Danmark

Lise Andersen

Født i Ålborg.
Har arbejdet som sundhedsplejerske blandt andet i Yemen, Thailand, Uganda og Grønland.
Debuterede i 1991

Bibliografi

1991  Over snegrænsen (digte) 

1991  Solpletter (digte) 

1997  Fatima (børnebog) 

1999  Små eksplosioner (digte) 

1999  Spørg sundhedsplejersken (faglitteratur) 

2001  F for Fatima (børnebog) 

2001  Måske en ven? (børnebog) 

2001  Solen i dit ansigt når du smiler (digte) 

2002  Hvor månen ligger

2004  En ond skygge (børnebog) 

2004  Født under stjernerne

2004  Slanger i græsset

2005  Alabadoster

2005  En rigtig ven (børnebog) 

2005  Suisui danser (drama) 

2006  Må du græde dig en sø

2007  Ravfinderen

2008  En særlig sommer – og andre billeder (kortprosa) 

2011  Vejen til Lee (erindring) 

2012  Nanna – et andet liv (romanbiografi) 

2012  Så vi kan skilles (digte) 

2016  Mod nord (digte)

 

Mod nord af Lise Andersen

af Splintd. 2. februar 2017
Digte. Billeder af blomster. Flere digte. Nogen lange, nogen korte, nogen midt imellem. Og så er de utroligt intetsigende. Det er som om man læser digte, der kan handle om alt muligt forskelligt. Nogle enkelte prøver vist at give et personligt skær og nogle handler på en måde om samfundet, og de ting der sker […]

Så vi kan skilles af Lise Andersen

af Poul Høllund Jensend. 22. oktober 2012
Efter en pause i digtudgivelserne på seks år , er Lise Andersen tilbage i lyrikkens verden med bogen ”Så vi kan skilles”, der udkom i september måned. Digtene beskriver et forholds vej fra forelskelse til kærlighed, hvor to mennesker efter et liv med mange facetter af godt og ondt “kan skilles”, Ikke i resignation, men […]

Nanna – et andet liv af Lise Andersen

af Poul Høllund Jensend. 22. april 2012
Lise Andersens omfattende forfatterskab, bestående af romaner, digte, fagbøger og børnebøger, er blevet endnu en bog rigere. I bogen ”Nanna – et andet liv” følger læseren pigen Nanna, der er født med en kromosomdefekt , fra hendes tidligste barndom til i dag, hvor hun er voksen. Bogen behandler både Nannas sejre og de kampe som […]